La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’oposició veu en el relleu de Paz Esteban una cessió als independen­tistes

PP, Ciutadans i Vox acusen Pedro Sánchez de debilitar l’Estat per mantenir-se a la Moncloa

- CAR EN !EL RIE"O

PP, Ciutdans i Vox han posat el crit al cel pel cessament de Paz Esteban com a directora del CNI, perquè ho consideren una renúncia davant els independen­tistes, amb una única finalitat, que Pedro Sánchez pugui mantenir-se a la Moncloa, encara que per això debiliti l’Estat.

Les paraules que van fer servir ahir aquests tres partits per descriure la sortida d’Esteban reflectien la seva opinió sobre la manera com el Govern espanyol ha intentat solucionar el cas de l’espionatge. Esperpent, injustific­able, rendició, van ser les triades pel president del PP, Alberto Núñez Feijóo, que va reaccionar a Twitter, ja que tot el va agafar a Galícia, a la investidur­a del seu successor, Alfonso Rueda.“Sánchez consuma l’esperpent i ofereix el cap de la directora del CNI als independen­tistes, i debilita una vegada més l’Estat per buscar la seva supervivèn­cia”, deia el seu missatge, en què va acusar Sánchez de fer mal a Espanya: “És un autèntic afront al nostre país”.

El PP ja es prepara per a la compareixe­nça de Sánchez al Congrés per parlar del cas Pegasus, que tindrà lloc en el ple del 24 al 26. La portaveu popular, Cuca Gamarra, es va preguntar ahir si espera 15 dies “perquè ha de demanar permís i perdó als independen­tistes i agenollar-se davant Pere Aragonès” abans de donar explicacio­ns als espanyols. Gamarra no té cap dubte que la destitució d’Esteban és per acontentar els nacionalis­tes catalans, i amb això “Sánchez lliura l’Estat als independen­tistes per salvar el Govern”, cosa que fa que el president del Govern central “s’hagi convertit en un titella de l’independen­tisme”.

No només el PP va sortir en defensa de la directora del CNI. El portaveu de Vox al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, va qualificar el cessament d’Esteban de “concessió lamentable i improducti­va als independen­tistes”. Lamentable perquè, al seu judici, després d’escoltar-la la setmana passada a la comissió de Secrets Oficials, la seva conclusió és que “ha fet el que havia de fer conforme al que se li havia demanat que fes”. I improducti­va perquè “els separatist­es no se sentiran mai satisfets”. Per això, va reclamar la dimissió del Govern d’Espanya i convocar eleccions.

En la mateixa línia, el portaveu de Ciutadans, Edmundo Bal, creu que Sánchez ha cedit “el cap de la directora del CNI a canvi del suport del separatism­e”, raó per la qual, va dir ,“no hi ha qualificat­ius per a la vergonya”. A més, Bal va mostrar la seva solidarita­t amb Esteban, perquè sap “perfectame­nt com es comporta Sánchez amb els servidors públics que anteposen la lleialtat a Espanya a l’obediència al Govern de torn”, amb referència a la seva dimissió com a advocat en cap del departamen­t penal de l’Advocacia de l’Estat per haver-se negat a qualificar el que va passar l’1-O com un delicte de sedició i no de rebel·lió. ●

 ?? ÁLVARO BALLESTERO­S / E ?? Feijóo va anar a la sessió d’investidur­a del nou president gallec
ÁLVARO BALLESTERO­S / E Feijóo va anar a la sessió d’investidur­a del nou president gallec

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain