La Vanguardia (Català-1ª edició)

El conseller Giró s’incorpora a Junts

-

El conseller d’Economia i ●

Hisenda, Jaume Giró, s’incorpora a la direcció de Junts per Catalunya amb la candidatur­a unitària de Borràs i Turull. És un dels integrants de la llista que han pactat per a l’executiva. Fonts properes a Giró, que fins ara era independen­t, assenyalen que es va afiliar al partit al novembre i que ho havia amagat per no despertar recels ni provocar rumors. Amb tot, el conseller va negar que fos militant el març en una entrevista; i el fins ara secretari general, Jordi Sànchez, també ho va negar al febrer. Els estatuts de JxCat assenyalen que per ser membre de les estructure­s de la formació, ser candidat o elector dels òrgans del partit o candidat per als càrrecs institucio­nals, es requereix una antiguitat de militància mínima de sis mesos. sobre la qüestió ahir Turull, que ocupava una de les vicepresid­ències del partit. “No depèn de la presidenta ni de mi, farem una proposta i serà la militància qui decideixi”, va afegir.

A les vicepresid­ències del partit s’hi incorporen dos diputats molt pròxims a Borràs, Aurora Madaula, que és secretària segona de la Mesa del Parlament, i Francesc de Dalmases. A les altres dues seguiran els diputats Josep Rius, que és el portaveu de JxCat, i Anna Erra, que és alcaldessa de Vic i presidenta del consell nacional.

A l’executiva, un òrgan clau que valida els pactes i adopta les decisions més rellevants del dia a dia, també hi haurà un repartimen­t de poder. El regidor de Junts a Badalona, David Torrents, serà el nou secretari d’organitzac­ió, i Teresa Pallarès, que és delegada del Govern de la Generalita­t al Camp de Tarragona, continuarà com a secretària de finances.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain