La Vanguardia (Català-1ª edició)

Detinguts tres individus quan cometien una violació en grup a Màlaga

-

La platja de la Malagueta, a la capital de la Costa del Sol, va ser l’escenari d’una presumpta violació grupal comesa durant la matinada de diumenge a dilluns. Tres individus, d’entre 19 i 31 anys, estaven agredint una dona en estat d’embriagues­a, quan la trucada d’un testimoni va alertar la Policia Nacional del que estava passant. Va ser llavors quan els agents de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana es van desplaçar fins aquest punt de la ciutat i van trobar in fraganti un dels atacants agredint sexualment la víctima, mentre que els altres dos acompanyan­ts estaven en disposició de cometre el mateix delicte. Ara, els tres homes s’enfronten a un càrrec per agressió sexual i a un altre de robatori amb violència i intimidaci­ó, ja que la víctima, una vegada alliberada, va relatar que un d’ells li havia robat la bossa de mà.

Els fets passaven a gairebé les quatre de la matinada de dilluns, després d’una nit en què la dona, que havia estat amb una parella d’amics en un bar de copes, va decidir quedar-se a l’establimen­t sola durant un temps més. Un home va anar a xerrar amb ella i, quan li va comentar que volia marxar a casa, ell li va proposar acompanyar-la fent un tomb per la vora del mar. Durant el recorregut, a l’altura de l’escultura amb el nom de la platja, l’individu la va atacar mentre apareixien els altres dos detinguts, segons han confirmat fonts policials.

La trucada d’un testimoni al 091 va ser essencial perquè els agents poguessin evitar la violació múltiple i atendre la víctima, amb l’activació del protocol pertinent i la informació al jutjat de guàrdia, des d’on es va desplaçar un metge forense per examinar de manera exhaustiva la dona.

A Espanya es van denunciar l’any passat 2.143 casos, sis violacions per dia, una violació comesa cada quatre hores. Malgrat que la taxa de criminalit­at l’any 2021 és la més baixa de tota la sèrie històrica recent, a excepció del 2020, els delictes per agressió sexual amb penetració han augmentat a tot el país. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain