La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’ISE es desemmasca­ra com el nou gran saló de Barcelona

L’estrena del congrés audiovisua­l demostra la plena recuperaci­ó de l’activitat firal

- DAVID GUERRERO

El saló audiovisua­l més important del món per a profession­als per fi s’ha pogut estrenar en la seva nova ubicació. I ho ha fet en gran. Sense mascaretes ni tests d’antígens, la primera edició de l’Integrated Systems Europe (ISE) a la Fira de Barcelona representa la tornada a la plena normalitat d’un dels sectors més tocats.

Per tornar, han tornat fins i tot les incòmodes aglomeraci­ons als passadisso­s on es concentren les millors marques. Venint d’on venim, a ningú no li molesten. Fins i tot són rebudes com la millor de les notícies entre uns congressis­tes àvids de tornar a veure’s cara a cara i donar-se unes bones encaixades de mans entre pantalles de mida gegantina.

D’acord amb la bullícia viscuda durant tot el dia d’ahir als pavellons del recinte Gran Via de l’Hospitalet, va ser un encert la decisió d’endarrerir fins al maig la celebració del saló prevista inicialmen­t per a finals de gener pels efectes de la sisena onada de la pandèmia. Si aleshores s’esperava una fira de format limitat i amb escàs públic internacio­nal, ara es pot passejar per cinc pavellons plens, amb 844 expositors de 43 països diferents. És el punt de trobada dels profession­als de l’audiovisua­l en tots els sentits, i no n’ha faltat cap dels grans del sector: Samsung, Sony, Panasonic, LG, Microsoft... Alguns d’ells exhibeixen poder amb estands de dues plantes, el repartimen­t constant d’obsequis als visitants i un càtering que feia temps que no es veia.

Ens trobem davant el fitxatge més sonat del sector firal els últims anys, encara que la covid hagi obligat a endarrerir la mudança més del desitjat. Les previsions apunten a uns 50.000 assistents, que comencen a prendre les mesures a la nova llar d’una fira que es va fer gran a Amsterdam, on es va celebrar durant 16 anys, fins que el 2018 va decidir traslladar-se a Barcelona a la recerca de més espai a partir del 2020. “Aquest és el lloc indicat”, va proclamar el director general del saló, Mike Blackman, quan va obrir les portes del congrés, que aquest any ocupa cinc pavellons dels vuit que disposa el recinte de Gran Via, i té l’objectiu de fer-los servir tots a mitjà termini, com feia el Mobile

Els organitzad­ors celebren l’èxit a la nova ubicació després de 16 anys a Amsterdam

La ciutat aspira a captar inversions i a un llegat econòmic a imatge i semblança del Mobile

en temps prepandèmi­cs.

Sense un nom tan explícit com el congrés dels mòbils, l’ISE aspira a tenir el seu mateix pes i importànci­a a la ciutat. En aquest cas, en lloc de telèfons, les pantalles són les reines de la festa, tot i que també hi han entrat amb força tots aquells dispositiu­s relacionat­s amb les videoconfe­rències i les reunions a distància. “Hi ha disponible­s els últims models de pantalles, micròfons i s’hi concentra tota la tecnologia que després traslladem als clients”, destaca Daniel Pérez, director de desenvolup­ament de negoci de l’empresa catalana Sono. Durant molt de temps va tenir marcat l’ISE a Amsterdam com una cita obligada –“és al lloc on ha d’estar”– i ara celebra que sigui al costat de casa: “És una oportunita­t d’or per a la indústria local, hem de cuidar-lo com un nadó”.

La intenció, tant dels organitzad­ors com del sector local, és aprofitar el congrés per potenciar el seu llegat i captar inversions, que d’una altra manera serien molt difícils.

“Associar Barcelona a un es

 ?? LLIBERC CEISI.L ?? Les aglomeraci­ons sense mascaretes han tornat als passadisso­s de la Fira de Barcelona
LLIBERC CEISI.L Les aglomeraci­ons sense mascaretes han tornat als passadisso­s de la Fira de Barcelona
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain