La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Tribunal de Comptes arxiva una causa contra l’Ajuntament

-

El Tribunal de Comptes ha arxivat la investigac­ió oberta sobre els contractes menors –sense concurs públic– atorgats per l’Ajuntament de Barcelona d’Ada Colau el 2016, després de comprovar que “no hi hagut menyscapte als fons públics” i, per tant, no s’ha incorregut en cap responsabi­litat comptable. Així ho estableix una interlocut­òria a què ha tingut accés La Vanguardia.

La Fiscalia va remetre al Tribunal de Comptes un informe sobre la fiscalitza­ció de la contractac­ió menor de l’Ajuntament de Barcelona, en què s’advertien suposades irregulari­tats en 11 contractes menors, ja que hi faltaven documents per aportar o els lliurats eren incomplets. Una vegada l’Ajuntament va enviar la documentac­ió requerida, el delegat instructor entén que “les actuacions practicade­s permeten comprovar que a tots els contractes qüestionat­s hi ha tingut lloc la realitzaci­ó efectiva de les prestacion­s contractad­es a satisfacci­ó de l’administra­ció local”, sense que hi hagi hagut “menyscapte de les arques públiques, i que “no es desprèn l’existència de cap supòsit de responsabi­litat comptable per abast als fons públics”, ja que totes les irregulari­tats assenyales “han estat resoltes”.

Els contractes investigat­s eren de 258.619 euros i anaven destinats a “obres d’instal·lació i sistema de control del clima a l’edifici de Gerència de l’Ajuntament”, per un valor de 49.900 euros; treballs diversos en l’entorn del Park Güell (49.953 euros); obres de mantenimen­t d’edificis artístics” (29.762 euros), i contractes de servei de cooperació internacio­nal”, per 17.500 euros, entre d’altres. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain