La Vanguardia (Català-1ª edició)

Segon homicidi les últimes 24 hores

-

presumptes atacants va poder ser detingut per la policia local de Salou gràcies a dos cambrers i un vianant que el van retenir al carrer, a 50 metres del lloc del crim.

En el moment del tiroteig la zona estava concorregu­da, tot i ser dilluns i encara primavera, en espera de l’arribada massiva de turistes.

El detingut, un home de 32 anys també d’origen magribí i de nacionalit­at francesa, no seria l’autor dels trets, segons diversos testimonis. Tot i això, durant el primer escorcoll que van fer els tres homes que l’havien retingut després de sortir corrent darrere seu, es va descobrir que portava amagada una pistola al turmell. El detingut, que no viu a Salou segons van confirmar fonts municipals, ha dormit a la comissaria dels Mossos en espera de passar a disposició judicial. El cas està sota secret de sumari.

Els investigad­ors van traslladar dilluns a la nit a la sala de coordinaci­ó policial la descripció dels dos sospitosos fugits, d’origen àrab.

La principal hipòtesi de la investigac­ió que han obert els Mossos d’Esquadra és que es tracta d’una venjança per un afer relacionat amb el tràfic de drogues. Alguns testimonis van assegurar que els tres homes corrien darrere de la víctima i que va ser a l’altura del bar Abuelo quan un dels agressors va començar a disparar. Sabien a qui buscaven i tenien clar que el volien matar.

Els tres trets que va rebre la víctima li van provocar ferides

L’assassinat a sang fre

● da de dilluns a Salou és el segon homicidi que té lloc en tot just 24 hores a Catalunya. Diumenge al vespre una baralla entre dues persones que recollien ferralla va acabar amb l’apunyalame­nt mortal d’un d’ells. El presumpte homicida, un altre sensesostr­e de 25 anys, va ser detingut ahir. La nit del 15 d’abril va tenir lloc un altre tiroteig al barri de la Barcelonet­a. Dues persones que anaven amb moto van disparar contra un home, que va resultar ferit. Un menor d’edat va patir lesions en un peu per l’impacte de rebot d’una de les bales. mortals i van posar fi a la seva vida en pocs minuts. Els sanitaris del SEM que van ser alertats pel 112 i van anar ràpidament fins a la terrassa no van poder fer res per reanimar el jove. El seu cos va ser evacuat sense vida.

L’Ajuntament de Salou, consternat pels fets, va emetre ahir un comunicat lamentant els fets, “que considera com un cas aïllat”. Cap dels membres del govern local ni l’alcalde, Pere Granados, no van fer cap valoració ni van atendre els nombrosos mitjans interessat­s pel crim. Les nits a Salou ara són majoritàri­ament tranquil·les després que a finals dels 90 i principis del segle XXI es fes cèlebre pels incidents als populars locals nocturns dels Slammers, sobretot pel soroll i les queixes dels veïns.

El tiroteig arriba a les portes d’un estiu que s’espera que sigui semblant als d’abans de la pandèmia (7,7 milions de pernoctaci­ons el 2019), quan Salou es va convertir juntament amb Benidorm en la localitat més visitada de tota la costa peninsular. ●

Un altre home, també armat, va ser retingut per un vianant i dos cambrers fins que va arribar la policia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain