La Vanguardia (Català-1ª edició)

Inquietud entre molts restaurado­rs pels horaris de les terrasses

-

El debat entorn dels horaris de les terrasses de Barcelona està despertant certa inquietud entre molts restaurado­rs de la ciutat. De fet, el Gremi de Restauraci­ó de Barcelona va llançar ahir una nota de premsa per deixar clar que no pensa acceptar cap retallada sobre aquesta qüestió. “Barcelona és entre les ciutats europees amb els horaris més restrictiu­s”, va subratllar el Gremi en el seu comunicat”. A més, els restaurado­rs van recordar una enquesta recent que ja van donar a conèixer mesos enrere que, entre altres coses, conclou que entorn d’un 70% dels usuaris de les terrasses aposten per l’ampliació dels horaris.

“De tota manera, descartem sol·licitar una ampliació d’horaris –afegeix Roger Pallarols, director del Gremi de Restauraci­ó de Barcelona–. El 2018 vam arribar a un gran pacte amb el govern i amb tots els partits de l’oposició per modificar l’ordenança de terrasses, i un dels punts clau d’aquell acord va ser blindar els horaris actuals. Malgrat que som conscients que molts barcelonin­s veurien de bon ull una ampliació, preferim mantenir-nos lleials al pacte del 2018 i esperem el mateix comportame­nt per part de tots. Per tant, no acceptarem cap mena de retallada horària, ni general ni en punts concrets”.

Tot i això, fa poques setmanes Fecasarm, la patronal catalana del lleure nocturn, va sol·licitar una ampliació dels horaris de les terrasses a fi de compensar les pèrdues ocasionade­s durant la pandèmia. L’Ajuntament va rebutjar la proposta, i moltes veus veïnals molt crítiques amb la situació actual van respondre que en tot cas el Consistori hauria d’aplicar retallades, que el funcioname­nt de moltes terrasses perjudica molt greument el descans de molts veïns.

A més, pocs dies enrere, l’Ajuntament va anunciar un pla d’actuacions en els punts més sorollosos de la ciutat a fi de reduir el malestar ciutadà. I no pocs d’aquests llocs són coneguts per la presència de terrasses, com la Rambla del Poblenou, per exemple. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain