La Vanguardia (Català-1ª edició)

Més espais públics per a músics i grafiters

El govern de Colau vol multiplica­r els punts per tocar instrument­s i pintar murals

-

sar el sistema de superilles que ara prova d’implantar. Els nous espais que se salvin dels cotxes s’han d’omplir d’activitats i de vida ciutadana.

D’aquesta manera, tal com es pot llegir al document municipal que argumenta aquesta iniciativa: “El programa Superilla és el més emblemàtic de la transforma­ció de Barcelona. Després d’uns anys concentran­t intervenci­ons urbanístiq­ues en cruïlles concretes de la ciutat, el programa fa un salt per esdevenir el model de transforma­ció dels carrers de Barcelona”.

Fins ara la regulació dels 18 racons de la ciutat on es pot interpreta­r música estava plantejada d’una manera principalm­ent mercantili­sta: tots els punts en qüestió es troben al centre de la ciutat, al districte de Ciutat Vella, als enclavamen­ts més transitats, per on passa més gent, si és possible guiris encantats de reconèixer amb unes monedes qualsevol estampa que revaloritz­i el seu viatge.

I l’últim pla municipal preveu triplicar el nombre de punts autoritzat­s, arribar fins als 50, i estendre’ls per tots els districtes de Barcelona. Alguns dels enclavamen­ts en qüestió són: els carrers Creu Coberta i Gran de Sant Andreu; el passeig Verdum; el mercat de Sant Antoni; les places Bella Dorita, Molina, Can Basté, Bonanova... i molts més. Al juny estaran en marxa els primers i al setembre la resta.

L’executiu municipal també vol regularitz­ar tant com sigui possible l’art urbà, establir tres categories de murs: oberts, regulats i d’intervenci­ó excepciona­l. No es tracta de cap pensada. Fa anys que l’entitat cultural Rebobinart gestiona murs on es pot pintar d’una manera legal.

Ningú no espera que els pintalletr­es que pinten on els dona la gana vagin a pintar on els digui l’autoritat. Això no passarà mai. El grafiti té un component contracult­ural. Però són temps en què el fes-ho tu mateix té cada dia més valor.

L’objectiu de l’Ajuntament de Barcelona és fomentar les iniciative­s comunitàri­es, els grans murals proposats pels col·lectius ciutadans que alimenten l’afecte de la gent pel seu barri, la seva implicació pels seus carrers. Aquesta mesura, tot i això, no està tan madura com l’anterior. El Consistori encara no té clar quan presentarà el seu catàleg de murs definitius. ●

 ?? PNA JIMÉNEZ ?? Un músic de carrer davant de la catedral de Barcelona
PNA JIMÉNEZ Un músic de carrer davant de la catedral de Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain