La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Rei encoratja a treballar per un futur prometedor per als joves

-

“El futur dels joves és, en definitiva, el de la nostra societat. Treballem junts per un futur prometedor”, va demanar ahir el Rei, durant la seva intervenci­ó, mitjançant un vídeo, en l’acte de la Fundació Princesa de Girona.

Felip VI va destacar la tasca de la fundació, amb la seva iniciativa Tour del Talent, una gira per cinc ciutats espanyoles a què Girona va posar ahir l’epíleg, i en què s’hi han desplegat una agenda de conferènci­es, tallers i altres activitats per ajudar els joves en la seva formació i el seu futur profession­al. “Esperem que us ajudi a mantenir o reforçar una mica la vostra il·lusió, ambició i confiança en aquell camí sempre ple d’incerteses i en un context actual de tanta complexita­t”, va afegir.

Els Reis han acompanyat la Fundació Princesa de Girona en les cinc etapes del Tour del Talent, una iniciativa público-privada que va arrencar al març a Màlaga i ha seguit per Guadalajar­a, Logronyo, Palma i Girona. Tot i això, Girona és l’única ciutat en què el suport de Felip i Letícia no ha estat presencial.

En el transcurs de l’acte celebrat a la seu de la fundaprene­dora social Claudia Tecglen, en la categoria Social, i la física i investigad­ora Eleonora Viezzer, en Investigac­ió Científica.

Tots rebran el guardó en una cerimònia que se celebrarà a Barcelona, com les dues últimes edicions, confirmen fonts de la Fundació. El lloc encara no se sap, ni tampoc la data, tot i que serà a començamen­t d’estiu, és a dir, entre finals de juny i principis de juliol, i hi serà la princesa Elionor.

Les fonts esmentades no descarten que en futures edicions el lliurament de premis se celebri a Girona –seu i referent de la institu

Els premis Princesa de Girona es lliuraran un any més a Barcelona a principi d’estiu

ció–, quan es disposi d’un espai amb capacitat d’aforament adequat i tecnològic­ament preparat, apunten. “Hi ha espais així a Girona, però no hi tenim accés, per raons òbvies”, assenyalen. La relació de la FPdGi amb Girona va viure una etapa delicada en el moment àlgid del procés, després que l’Ajuntament es negués a cedir l’auditori per a la cerimònia de lliurament de premis el

 ?? A A DE   M  E  RE  / E E ?? El Rei al vídeo per a la Fundació Princesa de Girona
A A DE M E RE / E E El Rei al vídeo per a la Fundació Princesa de Girona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain