La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Esmuc recupera l’òpera ‘Il filosofo di campagna’ amb Sergi Belbel i Dani Espasa

-

La segona edició de la Bottega d’Opera, el projecte de l’Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) que permet als seus estudiants tenir una experiènci­a profession­al al món de l’òpera, oferirà Il filosofo di campagna, obra de Galuppi, amb llibret de Goldoni, estrenada el 1754. Però en la versió de Wolf-Ferrari.

El tàndem format per dos asos de la direcció escènica i la musical a Catalunya, Sergi Belbel i Dani

Binomi català El dramaturg Sergi Belbel i el músic Da-i Espasa es pose- al servei dels estudia-ts e- aquesta producció

Espasa, s’ha encarregat de capitaneja­r els alumnes del Gran Conjunt de la Esmuc dedicat a la producció operística perquè el 13, 15 i 16 de maig presentin l’òpera a la L’Auditori (Sala 4), el Teatre de Sarrià i la sala Tallers del TNC, respectiva­ment.

“Els alumnes van captar de seguida el poder prerevoluc­ionari de l’obra de Goldoni”, celebra Belbel, que destaca que és “una obra que reivindica l’amor físic i carnal, amb la incitació per a l’espectador”. “Hem jugat amb elements de l’època de manera entremalia­da, però no grollera, des de la sensualita­t”, indica el director escènic, que explica que ha pres Bob Wilson i Pina Bausch com a referents per a alguns dels gestos que executen els intèrprets.

Per la seva part, Espasa subratlla que s’ha triat la versió que va fer Wolf-Ferrari a començamen­ts de segle XX perquè redueix els tres actes originals a un. Així mateix, el director musical manifesta que és “una de les primeres vegades que els estudiants poden fer una producció gairebé profession­al”, tot i que “l’orquestra ha de ser flexible, ja que treballem amb un elenc de cantants amb veus molt diferents”.

La directora general de l’Esmuc, Núria Sempere, apunta que aquesta Bottega d’Opera –que s’afegeix a la resta de programaci­ó dels Grans Conjunts– celebra la sortida de la pandèmia, “amb el centre amb ganes de trobar-se diferents facetes i estils, i la convidada de persones de gran qualitat”. ●

 ?? BOAN cATEU PARRA / SHOOTING ??
BOAN cATEU PARRA / SHOOTING

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain