La Vanguardia (Català-1ª edició)

La cirereta per a Pep

El City fa oficial l’acord amb el Dortmund per Håland, el crac que li faltava a Guardiola per aspirar a la Champions

-

L’abril del 2021 va començar la cursa pel fitxatge d’Erling Håland. El representa­nt Mino Raiola, que ha mort fa poc, i el pare del jugador, Alf Inge, es van passejar per mig Europa, amb parada a Barcelona i Madrid entre altres ciutats, per temptejar l’interès dels grans clubs en el fitxatge del noruec, un davanter que ha demostrat ser sinònim de gol, amb 134 gols al sarró als 21 anys. Van sorgir les trucades i propostes de diferents equips, entre els quals del Reial Madrid i el Barça, però finalment ha guanyat la partida el Manchester City, que ahir va anunciar un acord amb el Borussia Dortmund per a la venda de l’escandinau, en principi per un preu proper als 75 milions de la seva clàusula de rescissió. A aquesta xifra hi falta sumar el salari del jugador, d’uns 30 milions d’euros anuals, i les comissions al seu pare i a l’agència de representa­ció que deixa Raiola. “El traspàs està subjecte al fet que el club acabi els termes amb el jugador”, va concloure l’entitat cityzen al comunicat, encara en espera de tancar els detalls d’un acord amb el futbolista que són una simple formalitat.

“Tothom sap com està la situació. No m’agrada parlar sobre el futur”, va dir hores abans de l’anunci el tècnic del City, Pep Guardiola. La seva presència a la banqueta del campió anglès hauria estat un dels al·licients per a la decisió final de Håland. L’ariet és la peça que li falta a la ja ben greixada maquinària dels skyblue, un equip especialme­nt ofensiu i golejador que tot i això li calia un davanter estrella per decidir els partits quan tot falla. És la cirereta a una plantilla que es converteix (si ja no ho era) en la gran favorita per guanyar la tan anhelada Champions, en què Håland ja ha marcat 23 gols en 19 partits, una mitjana incomparab­le amb un altre jugador a la seva edat. Guardiola ha demostrat controlar molts aspectes d’un partit, però la mística del futbol, imprevisib­le com pocs esports, s’escapa en molts moments dels grans coneixemen­ts del tècnic català, sense anar gaire lluny en la cruel eliminació europea contra el Reial Madrid. Håland arriba per compartir el cartell d’estrella de l’equip amb el de Santpedor i per afegir el factor diferencia­l que només aporten els cracs.

Guardiola, acostumat a davanters més mòbils i combinatiu­s, ha obviat el seu antic manual futbolísti­c, el que sobretot feia servir a Barcelona, per apostar per un atacant d’àrea i un especialis­ta al contraatac, un perfil que només ha gaudit al Bayern amb Robert Lewandowsk­i i el seu primer any de blaugrana amb Samuel Eto’o. “No sé res de la Premier, en vull aprendre el màxim. Tinc una idea de com jugarem, però a Alemanya vaig aprendre que l’havia de canviar”, va dir l’entrenador quan va arribar al City el 2016. Ara, després de tres títols de la Premier i el quart en camí, ha après que per guanyar la seva tercera Champions (2009 i 2011) cal alguna cosa més que jugar bé. Potser amb l’arribada de Håland n’hi ha prou. ●

El noruec ha fet 23 gols en 19 partits europeus, una mitjana incomparab­le amb cap altre jugador

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain