La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els sindicats anuncien mobilitzac­ions i troben “injusta” la petició empresaria­l

-

La decisió de la CEOE sobre la limitació de les pujades salarials va aixecar fortes crítiques per part dels sindicats majoritari­s, que van anunciar mobilitzac­ions. El més vehement va ser Unai Sordo, secretari general de Comissions Obreres, que va qualificar de “suïcidi econòmic” el posicionam­ent de la patronal.

Segons Sordo, “no és acceptable” que els empresaris “apostin per una pèrdua nítida de poder adquisitiu” dels treballado­rs, en l’actual context en què “la demanda interna serà decisiva” en la recuperaci­ó econòmica. Una demanda que, segons va emfatitzar, a Espanya, “es basa en salaris, pensions i prestacion­s”.

El líder sindical es va endinsar en les seves crítiques i va recordar que les empreses han rebut més de 30.000 milions d’euros “a través de l’ICO, els ERTO o els fons de recuperaci­ó”, i ara tracten d’“imputar l’increment dels costos als preus” mentre “congelen els salaris”. És, a parer seu, una actitud de “profunda injustícia social” i de “falta de correspons­abilitat”, que “no quedarà sense resposta sindical”. Per això, va anunciar una campanya de “mobilitzac­ió creixent” les pròximes setmanes, informa Efe.

Per la seva banda, el secretari general d’UGT, Pepe Álvarez, va qualificar d’“inadequada” la recomanaci­ó de la CEOE a fer “un esforç de moderació salarial” i evitar vincular els salaris a la inflació.

En declaracio­ns als mitjans abans de participar en unes jornades organitzad­es per la UGT FICA, Álvarez va advertir que aquesta proposta “va en contra d’una part molt important de les empreses del nostre país”, i va advertir que les organitzac­ions sindicals donaran “resposta” a aquest “embat” en la negociació dels convenis.

Malgrat que la CEOE no ha establert en les seves recomanaci­ons una xifra concreta de pujada per a aquest any, Álvarez es va referir a la possibilit­at que es fixi en un 3,5%, com preveia l’última proposta empresaria­l abans de la ruptura de les negociacio­ns. Álvarez va subratllar que aquell percentatg­e “està molt lluny de la realitat”, ja que en l’actualitat la taxa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain