La Vanguardia (Català-1ª edició)

El topall del gas pateix nous retards més d’un mes després de l’anunci

La ministra Ribera parla ara de dies o setmanes per posar-lo en marxa

-

s’accepti la retroactiv­itat en les actualitza­cions salarials, ja que en aquests casos és impossible repercutir els seus efectes en el cost dels productes.

La preferènci­a de la CEOE seria relacionar els augments salarials no amb la inflació, sinó amb altres variables, com ara la productivi­tat, l’ocupació, el comportame­nt del PIB, la competitiv­itat o els resultats de l’empresa.

D’altra banda, la patronal no s’oblida de recordar als seus afiliats que, en una conjuntura adversa com l’actual, tenen la possibilit­at de fer servir la clàusula de desvincula­ció, és a dir, l’opció de no aplicar les condicions de treball pactada als convenis quan es presentin causes econòmique­s, tècniques o organitzat­ives, després de dur a terme un període de consultes.

D’aquesta manera, i com es temia, la inflació s’ha erigit en un obstacle insalvable per aconse

Els empresaris mantenen l’aposta per un augment d’un 8% en tres anys, plantejada en les negociacio­ns

La patronal rebutja vincular els augments salarials a la inflació perquè és un concepte molt “volàtil”

guir aquest pacte salarial, que hauria donat una referència per a la negociació dels convenis i hauria assegurat un escenari de negociació molt més tranquil. Des de la patronal no descarten que, en el moment en què la inflació baixi a nivells més reduïts, es puguin reprendre les negociacio­ns, però això no és previsible que passi fins al pròxim any.

D’aquesta manera, vist el posicionam­ent de la patronal i la resposta immediata dels sindicats (vegeu informació en aquesta mateixa pàgina), s’entra en zona de conflictiv­itat laboral. No hi ha marc de referència, i els sindicats exigeixen recuperar el poder adquisitiu perdut. ■

 ?? QUIQUE GARCÍA / EFE ?? La ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, la setmana passada al Cercle d’Economia
QUIQUE GARCÍA / EFE La ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, la setmana passada al Cercle d’Economia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain