La Vanguardia (Català-1ª edició)

Cañadas demana que es tanqui el cens de les eleccions del Cercle sense altes

Guardiola dimitirà com a membre de la junta abans de la reunió de demà

- Barc lona

Els dos precandida­ts a presidir el Cercle d’Economia, Jaume Guardiola i Rosa Cañadas, es van reunir ahir a la seu de l’organitzac­ió a Barcelona per pactar unes quantes qüestions pendents de les eleccions inèdites del 12 de juliol. Cañadas va plantejar que es tanqui el cens de socis (prop de 1.300) i que no s’acceptin noves altes amb dret a vot. La candidatur­a de Guardiola acceptarà el que la junta que presideix Javier Faus decideixi dijous.

La precandida­ta tem un inusual i elevat nombre de noves altes, com ha passat en les úlllir els avals necessaris de cara a fer oficial la candidatur­a. Jaume Guardiola també acceptarà el que diguin els advocats i validi la junta.

El que es pretén és que el procés de recollida d’avals arrenqui aquesta setmana, una vegada que els directius donin el vistiplau al format que se seguirà. L’actual president, Javier Faus, té previst proposar demà que les eleccions se celebrin el 12 de juliol.

Serà la primera vegada que en aquest rellevant fòrum socioeconò­mic barceloní es presenti més d’un candidat a la presidènci­a.

El reglament electoral, que forma part dels estatuts de l’entitat, fixa que almenys dos mesos abans del venciment del mandat de tres anys, el 24 de

Els directius del Cercle aproven dijous tot el procés electoral per elegir president

juliol en aquest cas, s’hauran de convocar les eleccions.

Després de les peticions de Cañadas, la junta va optar inicialmen­t per crear una “comissió jurídica”, que s’encarregar­ia d’aclarir els dubtes previs a la convocatòr­ia formal de les eleccions, que presideix el mateix Faus .

Els estatuts dediquen menys de dues línies a regular les eleccions: “Qualsevol soci pot fer-se representa­r en l’assemblea general per mitjà d’un altre soci. Aquesta representa­ció ha de conferir-se per escrit i amb caràcter especial per a cada assemblea”. Fins ara, la immensa majoria no anava a l’assemblea en què es votava el nou president.

Els estatuts del Cercle d’Economia es van aprovar el 2011, quan el seu president era José Manuel Lara, president de Planeta; molt després de la seva fundació, el 1958, i de la seva legalitzac­ió, deu anys més tard. ●

 ?? DAVID ZORRAKINO / EP ?? Un moment de les jornades del Cercle de la setmana passada
DAVID ZORRAKINO / EP Un moment de les jornades del Cercle de la setmana passada

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain