La Vanguardia (Català-1ª edició)

Es mantenen les subvencion­s per als llums de Nadal

-

Traslladar l’esperit de la Capital de la Cultura Europea al terreny comercial, impulsant jornades, taules de treball i organitzan­t actes públics. Tot per convertir en protagonis­ta el comerç local i la personalit­at que confereix a les ciutats. Així és com Barcelona Comerç ha concebut la creació de la Capitalita­t Europea del Comerç de Proximitat (CECP). Sota el guiatge de Vitrines d’Europe, la iniciativa la presentara­n a finals de mes a Brussel·les amb la intenció que Barcelona n’assumeixi, l’any vinent, la primera capitalita­t.

“Volem que la CECP sigui una eina per a les ciutats i per al sector i que ens ajudi a preservar la identitat europea, la manera de comprar, de consumir i de ser de les nostres ciutats”, va explicar Salva Vendrell, president de Barcelona Comerç. La iniciativa va en sentit contrari a la progressiv­a globalitza­ció comercial i a l’homogeneït­zació de les ciutats i s’emmarca en un moment crucial “per impulsar l’economia de proximitat, molt vinculada als barris i als municipis i als valors de cohesió social que avala el nostre comerç”, va afegir.

La proposta consisteix a fer que una ciutat europea ostenti cada any la capitalita­t i prepari accions i activitats informativ­es, formatives i divulgativ­es dirigides tant als ciutadans com als mateixos comerciant­s per posar en relleu el comerç de proximitat i contribuir a la consciènci­a col·lectiva de la seva importànci­a, tant en l’àmbit econòmic com social. La digitalitz­ació “constructi­va i no destructiv­a” i la regulació de les plataforme­s són altres dels aspectes que es volen fomentar.

La proposta s’ha presentat sota el paraigua de Vitrines d’Europe, l’associació Europea de Comerciant­s de Proximitat, i té el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalita­t, el govern central i altres entitats de comerç. Ahir representa­nts d’aquestes institucio­ns van assistir a la presentaci­ó de la proposta i la candidatur­a de Barcelona.

Tot i que el programa de la candidatur­a no està del tot tancat, la proposta inclou convertir la ciutat en un punt de trobada entre entitats de comerç i ciutats europees “posant en comú estratègie­s, polítiques i bones pràctiques” i abordar en taules de treball aspectes com la ciutat dels quinze minuts o analitzar el perfil i el comportame­nt dels nous consumidor­s, els seus drets o les xarxes socials. c

La iniciativa també es planteja com una eina per preservar la identitat europea

La comissió de govern c de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar ahir la nova convocatòr­ia de subvencion­s per als llums de Nadal als eixos comercials. Els ajuts podran cobrir fins a un 75% del cost per tercer any consecutiu, en lloc del 50% que era habitual abans de la pandèmia. L’Ajuntament hi destina 800.000 euros.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain