La Vanguardia (Català-1ª edició)

Illa recrimina la “inacció de govern” d’Aragonès i les seves baralles amb Junts

-

A prop de complir-se un any des de la investidur­a del president de la Generalita­t, Pere Aragonès, el líder del principal partit de l’oposició, Salvador Illa, denuncia la “inacció” del Govern i demana al cap de l’Executiu que prengui decisions com la que permetria aprovar al Parlament la llei de Política Lingüístic­a amb els socialiste­s i els comuns.

En una visita a Llinars del Vallès amb el candidat del PSC a l’alcaldia, Joan Ramon i Bernabé, Illa va reclamar ahir a Aragonès “que governi”, que diagnostiq­ui, ponderi i s’agafi el temps que necessiti, però “que actuï, que faci coses”, perquè fins ara només “veiem moltes baralles” entre els socis de govern (ERC i Junts), va lamentar.

El líder socialista va reivindica­r l’“actitud constructi­va” del seu partit que, segons va dir, es mou per “la política útil de resolució de problemes” i que és la que li agradaria que mogués el Govern. I va posar novament com a exemple el bloqueig que mantenen els socis de govern per tirar endavant el consens sobre el català a l’escola, de què Junts s’ha desmarcat i ha fet que a ERC l’assaltin els dubtes.

Illa va tornar a contraposa­r aquesta actitud a la “fiabilitat” del PSC: “El que signem ho complim”, va remarcar, abans de tornar a demanar al president que actuï en aquesta qüestió portant al Parlament el consens subscrit: “Ell ja sap què farà el PSC si el porta al ple”, va dir. En canvi, el socialista va criticar l’actitud de Junts, a qui va demanar “un mínim de serietat i que “quan se signi un acord el mantinguem, si és possible més de cinc hores”, va ironitzar. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain