La Vanguardia (Català-1ª edició)

Últims ajustos del projecte de la nova Mercedes de cara a l’aprovació

-

Els promotors de la nova Mercedes de Barcelona estan perfilant els últims ajustos d’aquest gran projecte de transforma­ció urbana. Parlem de més de 90.000 m2 situats entre els barris de Bon Pastor i de Sant Andreu. Es tracta d’una extensió semblant al de nou illes de l’Eixample. La idea és convertir aquest vell recinte industrial en una gran complex d’empreses tecnològiq­ues i centres d’investigac­ió que han de venir conjuntame­nt amb 1.450 nous habitatges, un 40% de protecció oficial.

Fonts de l’empresa Conren Tramway detallen que aquests dies estan duent a terme els últims ajustos del projecte, uns ajustos fruit de diverses trobades amb entitats veïnals de l’entorn i amb el mateix govern de l’alcaldessa Ada Colau. L’objectiu dels promotors és que l’Ajuntament doni llum verda a la iniciativa ben aviat, que aprovi la correspone­nt modificaci­ó del Pla General Metropolit­à (PGM) abans que comenci aquest estiu. “Volem que aquesta iniciativa tiri endavant amb el consens ciutadà més gran possible”, afirmen les fonts de Conren Tramway. De tota manera les bases del projecte ja es van acordar en un conveni urbanístic que va subscriure el Consistori i els mateixos promotors fa poc més d’un any.

Els veïns dels voltants els preocupa sobretot qualsevol procés de gentrifica­ció que pugui desencaden­ar la transforma­ció de la zona, i també els impactes en la mobilitat quotidiana que suposarà l’arribada a la zona de milers de treballado­rs, estudiants i més residents. També preocupen els veïns dels voltants les alçàries de les noves edificacio­ns i la seva irrupció en la trama urbana tradiciona­l d’aquest costat de la ciutat.

“Un objectiu d’aquesta transforma­ció –conclouen els promotors– és el disseny d’una ecoilla urbana que porti el concepte de superilla a un nou nivell en què les persones i el medi ambient en siguin el centre. Per això s’està dissenyant un projecte lliure de trànsit rodat en superfície i que reculli totes les innovacion­s constructi­ves i tecnològiq­ues disponible­s”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain