La Vanguardia (Català-1ª edició)

Presó per a un boxejador que va agredir i insultar una parella per ser homosexual

-

Els Mossos d’Esquadra van detenir aquesta setmana un home de 43 anys, boxejador aficionat, per agredir amb molta violència una parella per ser homosexual. No els coneixia de res, ni tan sols van intercanvi­ar paraules, l’únic que va fer quan els va veure va ser insultar-los i clavar-los diversos cops de puny per la seva condició sexual. Els fets van passar al febrer. La parella caminava tranquil·lament pel centre de Barcelona quan l’agressor es va creuar al seu camí. La violència que va exercir va ser tan desmesurad­a que els dos homes no van poder aturarlo. Les víctimes van patir la fractura dels dits d’una mà, múltiples contusions, que van requerir atenció mèdica, i seqüeles psicològiq­ues, que han fet que necessites­sin assistènci­a i acompanyam­ent per part de les entitats vinculades al col·lectiu LGTBI.

L’arrestat ja havia protagonit­zat agressions semblants. Tenia antecedent­s per amenaces i coaccions i a les seves xarxes socials es mostrava amenaçador mentre exercia de boxejador.

La investigac­ió la va assumir la Unitat Central de Delictes d’Odi i Discrimina­ció, juntament amb la fiscalia especialit­zada en delictes d’odi de Barcelona, que va culminar amb la identifica­ció i detenció de l’individu dimarts. Quan va ser posat a disposició judicial, el jutge va decretar el seu ingrés en presó provisiona­l.

Durant el primer trimestre de l’any els Mossos han investigat 39 delictes d’odi en l’àmbit de la

LGTBIfòbia, nou casos més que l’any anterior, fet que representa un increment d’un 30%. A més, en aquest període s’han detingut 51 persones com a presumptes autors d’aquestes agressions, un 75% eren homes. El grup dels Mossos d’Atenció a la Víctima atén les persones víctimes d’aquests delictes, que són agredits o vexats per la seva condició sexual o per raó d’ètnia, religió o minusvalid­esa. En l’actualitat, aquest grup té 71 seguiments activats per acompanyar persones que han estat víctimes d’aquests delictes. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain