La Vanguardia (Català-1ª edició)

Consum imposa multes milionàrie­s a 19 operadors d’apostes a internet

-

El Ministeri de Consum va sancionar l’any passat 19 operadors del sector de les apostes i jocs d’atzar en línia per infraccion­s greus o molt greus i ha imposat multes que sumen 58 milions d’euros.

El 2020 el sector de les apostes mitjançant d’internet va facturar 21.600 milions d’euros, un 15% més que el 2019. I des de llavors les xifres han anat en constant augment. És una cara del negoci. L’altra, les dades difoses aquest cap de setmana pel Ministeri de Consum, que ha publicat per primera vegada les resolucion­s sancionado­res fermes que s’han imposat en aplicació de l’última modificaci­ó de la llei de Regulació del Joc.

A més de les multes, la direcció general d’Ordenació del Joc del ministeri ha ordenat el tancament de tretze portals web en aquest sector del joc durant dos anys per tractar-se d’infraccion­s “molt greus”. D’acord amb les sancions establerte­s en la legislació espanyola per a les infraccion­s molt greus, onze d’aquests operadors han estat castigats amb multes de 5 milions d’euros i, els dos restants, amb un milió d’euros cada un. En total, les multes en aquest capítol ascendeixe­n a 58 milions d’euros.

L’esmentada direcció general també va detectar infraccion­s greus a sis operadors més del sector de les apostes i jocs d’atzar en línia durant l’any passat, i en aquests casos les multes ascendeixe­n a més d’un milió d’euros.

És la primera vegada que el Ministeri de Consum fa públiques les resolucion­s sancionado­res fermes que s’han imposat, i es publicaran a la pàgina web d’aquesta direcció general quan s’hagin notificat als interessat­s.

Segons el departamen­t que dirigeix Alberto Garzón, es tracta d’un exercici de transparèn­cia que possibilit­a conèixer quins són els dominis web sancionats per infraccion­s greus o molt greus.

És el cas, ha precisat el ministeri, dels operadors que ofereixen activitats relacionad­es amb el joc, però que manquen del correspone­nt títol que els habilita per exercir aquesta funció o dels qui permeten l’accés al joc a persones que ho tenien prohibit igualment sabent que tenen aquesta prohibició, entre altres causes. ●

Les sancions per no controlar l’accés als jocs en línia, entre altres causes, suposen una xifra de 58 milions

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain