La Vanguardia (Català-1ª edició)

Primer, els diners Xavi demana saber aviat la situació econòmica del club per prendre decisions

-

els altres. I és l’estat de la caixa. “Depèn de la situació econòmica. Ben aviat cal saber com estem per començar a planificar una cosa o una altra. Però cal fer-ho de seguida. La situació econòmica ens té a ratlla”.

Això afecta gairebé tots els futboliste­s. La continuïta­t de Memphis, la negociació amb Dembélé i la recerca d’un lateral esquerrà i un migcampist­a. També Frenkie de Jong, sancionat per avui. “És un jugador molt important per a mi. Ha estat titular gairebé sempre. És fonamental. Però després hi ha la situació econòmica del club. A mi, el jugador m’agrada moltíssim. Però cal veure tota la situació”, va raonar, sense tancar la porta a una possible sortida.

Gairebé ningú no se salva d’aquesta equació. Tot i que el tècnic té les seves línies vermelles. Tenim Pedri, Ansu Fati i Araújo, els tres renovats aquesta temporada amb una clàusula de mil milions. “Esclar que hi ha in

Compromís Cona e sraújo, que va patir una commoció al cap dimarts, es va exercitar i va demanar a Xavi que l’inclogui a la llista per anar a Getafe tocables, intransfer­ibles i transferib­les. Però cal veure on som per maniobrar”, va insistir.

Després de més de mig any treballant amb la plantilla i coneixent el vestidor, Xavi considera que al seu projecte hi falten peces importants i no només complement­s puntuals. “Quan no guanyes i no ets competitiu s’han de canviar moltes coses, esclar”, va avisar. Perquè el tècnic és molt conscient que ser segons pot ser l’objectiu una vegada, però que “l’any que ve cal competir”. “Aquest any no hem arribat a més. Cal ser autocrític­s. L’any que ve hem de lluitar per títols. A partir de l’any que ve se’ns exigirà molt més”, va apuntar.

Malgrat que els té clars, Xavi encara no ha comunicat la seva decisió als descartats. “No hem dit res perquè no s’ha acabat la temporada”. Això sí, així que el Barça asseguri la presència a la Supercopa (pot ser avui mateix), es vol començar a donar les baixes amb temps. ●

Cal saber de seguida com estem per saber amb qui podem comptar i amb qui no”

Frenkie de Jong m’agrada moltíssim, però cal veure tota la situació” Xavi Hernández Entrenador del Barcelona

 ?? FCB ??
FCB

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain