La Vanguardia (Català-1ª edició)

Lewandowsk­i comunica que se’n vol anar

El Bayern confirma que el davanter es nega a renovar perquè vol provar una nova aventura

-

Les cartes, sobre la taula i de panxa enlaire. El Bayern va confirmar ahir, dia en què va acabar la Bundesliga, que la seva màxima figura, el polonès Robert Lewandowsk­i, els ha comunicat que no vol renovar el contracte perquè vol emprendre una altra aventura. El davanter, vinculat cada vegada amb més força al Barcelona, ha decidit posar fi a la seva etapa a Munic, on juga des del 2014. Ara bé, com que el golejador té contracte amb el Bayern fins al 2023, no pot en sortir llevat que el seu equip s’avingui a un traspàs. El pugna està llançada. El futbolista es va tocar l’escut per acomiadar-se de l’afició bavaresa desplaçada a Wolfsburg i va donar les gràcies als companys i a l’entrenador per la temporada.

El davanter s’acosta als 34 anys i el Bayern sap que és el moment d’aconseguir una bona quantitat per un jugador que no vol continuar al club. “Vaig parlar amb en Lewa. Durant la conversa em va informar que no volia acceptar la nostra oferta per estendre el contracte i que li agradaria deixar el club”, va dir el director esportiu del Bayern, Hasan Salihamidz­ic, a Sky Sport Alemanya. “Va afegir que li agradaria provar una cosa nova, però la nostra posició no ha canviat, en Lewa té contracte fins al 30 de juny del 2023. Això és un fet”, va afegir el secretari tècnic del conjunt bavarès. L’entrenador de l’equip, Julian Nagelsmann, ja va dir que no vetaria una possible venda de l’ariet.

La posició del Bayern és de manual. Disposa d’un jugador amb contracte però si li arriba una bona oferta, negociarà i l’estudiarà. L’alternativ­a és regalar Lewandowsk­i d’aquí 12 mesos, extrem a què no voldran arribar si ho poden evitar. El campió alemany pretén obtenir uns 40 milions per un davanter que li ha proporcion­at un rendiment excel·lent i per qui al seu dia no van abonar el traspàs, ja que va arribar lliure del Borussia Dortmund. Després de 344 gols amb la samarreta de l’equip muniquès, Lewandowsk­i els planteja un moment crucial en què les dues parts volen i poden sortir guanyant. Perquè el Barça, una vegada que no ha pogut competir pel fitxatge de Håland ni aspirar ja a contractar Mbappé, ha girat la mirada cap a un Lewandowsk­i, amb menys recorregut per raons d’edat, però molt més econòmic. “Volem trobar una solució per a les dues parts. És probable que hagi estat el meu últim partit amb el Bayern, però no ho puc assegurar al cent per cent”, va dir el davanter a la televisió polonesa Viaplay.

Quan a Xavi Hernández se li va preguntar per Lewandowsk­i ahir, sense referir-se directamen­t al polonès, sí que va argumentar que no té cap problema a l’hora d’abordar fitxatges de futboliste­s veterans. “No és qüestió d’edat. Jo he fitxat Dani Alves amb 38 anys. No és l’edat, és el rendiment. Els futboliste­s es cuiden molt i cada any són més profession­als. Cada futbolista és un món. Ibrahimovi­c, Modric, Dani Alves... tots tenen un rendiment molt alt en clubs importants. L’important és que ens millori”, va comentar l’entrenador blaugrana.

Mentrestan­t, Lewandowsk­i va continuar fent la seva feina fins a l’últim dia de la temporada per al Bayern. El polonès va fer un gol en l’empat del seu equip a Wolfsburg. Tanca la temporada amb 50 gols. Ara vol resoldre el seu futur. Serà al Camp Nou? ●

“Volem trobar una solució, és probable que hagi estat el meu últim partit amb el Bayern”

va ser marcar el seu dissetè gol de la temporada, amb què iguala Iago Aspas i Vinícius Junior.

Sergi Darder va ser l’únic jugador que va acomiadar amb honors el tècnic de l’ascens amb un missatge a les seves xarxes. “Heu tornat el club al seu lloc”, va dir sobre el col·lectiu. A més, va assegurar estar convençut que “amb el pas del temps se us valorarà i reconeixer­à la dificultat i el mèrit dels resultats obtinguts. En el pla personal, em vau allargar la mà per ajudarme quan pitjor estava, vau entendre i us vau preocupar per la meva situació, i gràcies a vosaltres he recuperat la il·lusió i segurament el meu millor nivell des que soc profession­al”, va reconèixer. Després de tantes coses viscudes, moltes de negatives, aquest any, al final del partit el públic de Cornellà no va tenir ganes ni de xiular el seu equip. ●

Em venen a la ment moltes emocions; he intentat donar-ho tot fins al final” David Lópe F d F

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain