La Vanguardia (Català-1ª edició)

EL EPO TATGE

El talent de Pablo Torre, que arribarà al Barça aquest estiu, s’ha cuinat sense presses

- ANAÏS MARTÍ

L’1 de maig 22.000 espectador­s van omplir les grades d’El Sardinero per presenciar com el Racing de Santander, un històric del futbol espanyol, certificav­a l’ascens a Segona Divisió després d’empatar contra el Celta B (2-2). Bona part de la culpa que set anys després el Racing hagi tornat a la categoria de plata la té Pablo Torre (Soto de la Marina, 2003), un nano de 19 anys acabats de fer que amb els seus 10 gols i nou assistènci­es en 30 partits ha estat el metrònom del seu club estimat. “Pablo queda’t, Pablo queda’t”, li va cantar l’afició racinguist­a mentre el jugador s’acostava a la grada recordant que havia promès a un nen que li firmaria uns pantalons –la samarreta, amb el 10, ja la tenia emparaulad­a amb un altre amic–.

Tots saben que aquest ascens ha estat el seu últim servei. Aquest estiu, Pablo Torre, que ja ha deixat de ser només el fill del mític exfutbolis­ta Esteban Torre, farà les maletes i s’incorporar­à al FC Barcelona. Ha firmat per a les pròximes quatre temporades amb fitxa del filial, però també amb el pronòstic que el seu lloc està a les ordres de Xavi Hernández. “En Pablo s’està divertint. Deixa el seu Racing on volia. Així que faci un dels seus girs al Camp Nou, tothom al·lucinarà”, pronostica Pepe Aguilar, ara tècnic del Cartagena B i un dels responsabl­es que la perla del Racing hagi crescut de manera meteòrica. “Controla la pilota, aixeca el cap i fa l’última passada. És un gran processado­r del joc”, insisteix Aguilar.

Xavi creu el mateix. El tècnic del FC Barcelona no va dubtar a aixecar el telèfon i trucar a Pablo Torre per convence’l que la següent parada del seu viatge era Barcelona. “Abans que Xavi li van trucar coordinado­rs del Celta i de la Reial Societat. També el Reial Madrid. Però esclar... que et truqui Xavi i et digui que té un projecte esportiu per a tu... ja et convenç del tot”, explica Sergio Matabuena, tècnic que va entrenar

menats que li cuina.

Al juvenil del Racing l’esperava amb moltes ganes Pepe Aguilar, que va convèncer Ezequiel Loza, coordinado­r del futbol base racinguist­a, que Pablo Torre ja podia jugar amb els juvenils. “No ho veien clar, pensaven que pel seu físic no podria competir amb nanos més grans. Però jo hi vaig insistir. No es tractava de físic, sinó de talent. Al final me’n vaig sortir”, diu orgullós Pepe Aguilar. Després d’un any al filial, Pablo Torre va debutar l’octubre del 2020 amb el primer equip. És la pitjor temporada del Racing en els seus 109 anys d’història. Ni tan sols es va classifica­r per al playoff. Però Pablo Torre sí que va aconseguir consolidar-se en l’onze titular.

Aquesta temporada ha estat imprescind­ible per aconseguir l’ascens. Aquell dia, el famós 1 de maig, Pedro Alba, que té un grup de WhatsApp amb Esteban Torre, Setién, Paco Liaño i Jose Ceballos, va escriure: “Jo tinc un somni. Veure en Pablo i Pedri guanyar un Mundial amb Espanya”. De moment, tots dos coincidira­n al Barça de Xavi. ●

La carrera de Torre s’ha forjat sota la mirada del seu pare Esteban, molt amic de Quique Setién

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain