La Vanguardia (Català-1ª edició)

El viatge de Pablo Torre

-

Pablo Torre quan feia els seus primers tocs a la pilota al CD Marina Sport. “Va ser al 2015. Jo acabava d’aprovar el carnet d’entrenador i vaig fer les pràctiques amb els alevins del Marina Sport. Allà hi havia en Pablo. L’any següent jo vaig entrar al Racing per entrenar alevins, però en Pablo encara no va venir. El seu pares van considerar que encara era petit”, diu Matabuena.

Els seus camins es retrobarie­n aviat. Fins aleshores Pablo Torre va continuar forjant el seu talent sota la mirada del seu pare, l’exjugador Esteban Torre. I de cua d’ull també l’observava Quique Setién, extècnic del Barcelona i íntim amic de la família des que va jugar amb Esteban Torre al Racing dels noranta. Les dues famílies són veïnes i els seus lligams d’amistat són molt forts. Tots coincidien que no calia córrer i Pablo Torre va créixer sense pressió, divertint-se jugant a futbol. També durant els estius. Explica Pedro Alba, exporter del Racing, que “quan Pablo Torre tenia sis anys va començar a venir al campus que l’Esteban i jo organitzàv­em amb Quique Setién. Jo sempre dic que futbolísti­cament em recorda Iniesta, però que com a persona és igual que Iván de la Peña, amb qui vaig assistir a molts tornejos. Tothom l’estima molt”.

No va ser fins a la temporada 2015-2016 quan Pablo Torre va fer el salt al Racing de Santander per retrobar-se amb Matabuena. “Va completar els dos primers anys de la categoria infantil. Però quan li va tocar entrenar-se amb el cadet de primer any ,vam considerar que el seu lloc era al cadet A”, diu Matabuena.

Va ser llavors quan Pablo Torre va començar a ser considerat un avançat al seu temps. Setién fins i tot se’l va voler emportar al planter del Betis, però finalment la família i el club racinguist­a van arribar a un pacte no escrit perquè es continués formant a Santander després de les classes que impartia a l’escola del seu poble, el CEIP José Escandón i sopant a les nits amb la seva àvia paterna. Pablo Torre l’adora igual que als ous re

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain