La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Gran Canària jugarà amb el Barça

La Penya va guanyar i s’assegura l’avantatge de camp

-

Amb una única plaça de playoff per repartir, que es va acabar quedant el Gran Canària, el drama del descens va ocupar tota l’atenció de l’última jornada de la Lliga Endesa, que va tenir lloc amb horari unificat per a més càstig emocional dels aficionats implicats. La nit es va convertir en una muntanya russa que va condemnar el MoraBanc Andorra i l’Hereda San Pablo Burgos a la LEB.

Amb el primer lloc assegurat i només en espera de conèixer el rival a quarts de final, que serà el Gran Canària, el Barça es va prendre el seu partit contra el Baxi Manresa com un petit assaig de la final four –dimarts ja van a Belgrad–, que va tenir molt d’èxit especialme­nt en la segona meitat, quan els homes de Jasikevici­us van trobar l’encert perdut. Laprovitto­la, que va fer 16 punts només en el tercer quart (20 en total), va dirigir les operacions. Tot i que més enllà del triomf, potser la millor notícia va ser la recuperaci­ó d’Exum, que fins i tot va ser titular i podrà jugar contra el Reial Madrid a l’Eurolliga. Precisamen­t seran els blancs el rival del Baxi Manresa a quarts després de la derrota al Nou Congost.

Per la seva banda, en un altre partit farcit de dramatisme, el Joventut de Badalona va mostrar la millor cara al Fernando Buesa Arena, on va disputar una petita final contra el Bitci Baskonia amb el premi de l’avantatge de camp en la primera ronda de playoffs. Un privilegi que es va guanyar l’equip de Carles Duran, que gràcies una altre cop al lideratge d’Ante Tomic i Pau Ribas va jugar el partit amb serietat. Després de la seva gran temporada hauria estat molt injust que els verd-i-negres no haguessin obtingut com a mínim aquest premi.

L’últim equip a entrar als playoffs va ser el Gran Canària, malgrat caure a la seva pista contra el Reial Madrid. Va ser un bitllet gairebé anguniós, ja que no va arribar fins al final de l’últim partit. El Coosur Betis, que no s’hi jugava res, va forçar la pròrroga contra el Surne Bilbao a Miribilla. Els de Mumbrú haurien obtingut l’anhelada vuitena plaça amb una victòria, però es van veure desbordats i van fer un trist final de curs.

Tot i que les llàgrimes de veritat van arribar a la zona baixa, en què les dues places de descens encara no tenien amo. Al San Pablo Burgos li va sortir creu i va caure contra l’Urbas Fuenlabrad­a, fet que va certificar la tragèdia tot just un any després d’haver guanyat un títol europeu. Els madrilenys, en canvi, es van treure un pes de sobre i van celebrar la salvació. També va baixar el MoraBanc Andorra, que va caure contra el Tenerife amb una cistella en l’últim segon de Shermadini, un ex de la casa. Però ja no hi havia res a fer perquè la carambola que necessitav­en no havia passat.

L’altra cara de la moneda va ser el Covirán Granada, que hores abans va celebrar la tornada a l’ACB després d’assegurar-se la primera plaça a la LEB Or. ●

L’Andorra i el Burgos van certificar el descens el mateix dia que el Granada va celebrar que torna a l’ACB

 ?? LA VANGUARDIA SUSANNA SÁEZ / EFE ?? Chima Moneke enviant a terra Nigel Hayes-Davis
LA VANGUARDIA SUSANNA SÁEZ / EFE Chima Moneke enviant a terra Nigel Hayes-Davis

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain