La Vanguardia (Català-1ª edició)

Dels Alps suïssos al Port Vell

- XAVIE oCA

Fa un dia esplèndid a les instal·lacions de la drassana MB92 Group, ubicades a la bocana del Port Vell de Barcelona. Els treballado­rs porten hores a ple ritme fent mantenimen­t i refit de desenes de superiots, unes autèntique­s catedrals del mar que poden arribar a superar els 100 metres d’eslora.

Entre sorolls de maquinàrie­s, Jean-Marc Bolinger, 50 anys, acabat de nomenar conseller delegat del grup, mentre passeja per l’esplanada i pels pantalans, no dubta a aturar-se i a agenollar-se per recollir petites restes de plàstics o papers que han caigut accidental­ment a terra. Un gest natural. I la precisió i la cura pels detalls que acostumen a tenir al seu país d’origen, Suïssa.

Aquest directiu, que va néixer a Basilea i va créixer a Lausana envoltat de muntanyes, porta ara el timó com a líder mundial de mantenimen­t de iots de gran eslora MB92, una companyia que factura aproximada­ment 200 milions a nivell de grup. Bolinger és poliglot, ha viscut, a més de Suïssa i Espanya, a Alemanya, Portugal i Escòcia.

En els seus inicis, després de completar els estudis, va muntar un empresa d’accessoris de surf de neu que posteriorm­ent va vendre a Head, i després va dedicar-se a la consultori­a i assessoria financera.

Tot i que subratlla que al llarg de la seva vida “sempre he estat envoltat d’aigua” (durant la joventut va practicar windsurf als llacs helvètics), fa tan sols un any i mig que es va posar en contacte amb Pepe García Aubert, l’històric directiu de MB92, per ajudar a perfeccion­ar la compra de les drassanes de La Ciotat a Marsella (França), que han duplicat la mida del grup. I així, mentre Pepe García-Aubert va començar a retirar-se de la companyia, li va tocar fer de capità en un sector nou.

Dirigir una ciutat nàutica dins de la mateixa ciutat, on treballen més de 170 persones de forma directa, a més de més de 900 proveïdors externs que van des de la fusteria fins a

Aquest executiu helvètic dirigeix l’empresa líder mundial en mantenimen­t de iots

 ?? PMIL X G U ??
PMIL X G U

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain