La Vanguardia (Català-1ª edició)

Sánchez denuncia l’enviament de “piuets” l’1-O i la dreta reacciona irada

La Moncloa i el PSOE adverteixe­n d’una “interpreta­ció malintenci­onada” del PP

-

veritats fan mal, malgrat els villarejos i la destrucció d’ordinadors, vostès van ser condemnats per corrupció”, va advertir el PP.

Gamarra no va reaccionar a l’al·lusió als “piuets”, però immediatam­ent tant el PP com Ciutadans es van mostrar irats, quan van interpreta­r que el president es referia amb aquesta expressió als policies, i no als vaixells.

El mateix Sánchez va acabar la seva intervenci­ó, precisamen­t, destacant el seu “total i rotund” suport a les forces i cossos de seguretat de l’Estat. Però la metxa ja havia pres, i tant la diputada popular Ana Belén Vázquez com la presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, van clamar al cel. “És una vergonya! No són piuets, són policies que estan patint, ells i les seves famílies, l’assetjamen­t de l’independen­tisme!”, va denunciar Vázquez.

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va aclarir que Sánchez es referia que el PP va portar “en condicions indignes a Catalunya la nostra Policia i Guàrdia Civil”. Però també Arrimadas va qualificar d’insult les paraules del president: “Rentinse la boca abans de parlar així dels nostres policies i guàrdies civils!”, va demanar. I, davant les irritades reaccions, el titular d’Exteriors, José Manuel Albares, igualment va rebutjar aquesta interpreta­ció. “No enganyin la gent! –va replicar–. És molt evident que el president ha parlat del vaixell Piuet, amb què s’havia enviat els policies en condicions indignes”. Això, va assegurar, sí que va ser “una vergonya”.

El PSOE també es va mobilitzar: “Defensar les forces i cossos de seguretat de l’Estat és defensar la seva dignitat. Piuets eren els vaixells que el govern de Rajoy va fer servir el 2017 per traslladar i allotjar en pèssimes condicions policies i guàrdies civils”. I a la Moncloa van denunciar una “interpreta­ció malintenci­onada” del PP: “Piuets són els vaixells!”. ●

“Renteu-vos la boca abans de parlar així dels nostres policies”, insta Arrimadas; el PP clama: “És una vergonya!”

 ?? DANI DU H ?? Pedro Sánchez ahir durant una altra crispada sessió de control al Govern central al Congrés
DANI DU H Pedro Sánchez ahir durant una altra crispada sessió de control al Govern central al Congrés

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain