La Vanguardia (Català-1ª edició)

Canelons de transfòbic

- Joaquín Luna

Dec ser un transfòbic? El dubte és pertinent perquè en cas afirmatiu pots acabar de caneló, rostit a la brasa –res no purifica més que el foc– o vetat en actes públics, incloenthi presentaci­ons de llibres.

L’etiqueta de transfòbic és l’últim en tendències socials progressis­tes, un cop espremuda la de fatxa, i seria convenient que les administra­cions ens indiquin on expedeixen el certificat correspone­nt, així com el d’amic o simpatitza­nt dels trans a fi que un pugui assistir a la presentaci­ó de qualsevol llibre sense exposar-se a l’escarni, el mateix que pateixen moltes persones per les seves preferènci­es, no sé si de gènere, sexuals o psicològiq­ues. No és conya: em faig un embolic.

La manera de defensar una causa hauria de ser part de tota causa, d’igual manera que si un paio que se les dona de gurmet aixeca el ganivet del peix, parla amb la boca plena i es menja el pa del veí perd credibilit­at gurmetaire.

Gràcies a rebentador­s d’actes culturals com els de dilluns a la Casa del Llibre de Barcelona, Vox recapta vots, els autors publicitat ( Nadie nace con el cuerpo equivocado, editorial Planeta) i els espectador­s sense mala fe ens quedem perplexos perquè això d’impedir una presentaci­ó fa olor de totalitari i d’ultres de Blanquerna a Madrid. Potser els que assistien a la presentaci­ó són uns tarats a qui convé espantar i impedir que comprin un llibre, riguin les gràcies a l’autor i s’emportin a casa una dedicatòri­a de l’estil “A Baldiri, amb passió”?

D’un temps ençà, a Espanya, les causes estan trinxant el respecte a la llibertat individual. Sorgeixen corrents –promoguts des de departamen­ts inversembl­ants i mitjançant una infinitat de xiringuito­s subvencion­ats– que tenen una gran capacitat d’intimidaci­ó. Molt gran. S’atorguen una superiorit­at moral i pobre de l’infeliç que tingui dubtes i s’atreveixi a expressar-los en veu alta...

Jo només demano que em perdonin la vida si critico el boicot a un acte editorial amb maneres agressives i petulants. Pressuposo que els Mossos van treure les porres no per transfòbic­s sinó per evitar mals majors i garantir llibertats bàsiques... ●

Quin favor fan a la causa transsexua­l els que intimiden i ‘cremen’ llibres...

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain