La Vanguardia (Català-1ª edició)

Paños i el repte de frenar el Lió

La portera del Barça, acostumada a exercir de vegades de simple espectador­a, es prepara per a un dels partits més exigents de la seva carrera contra el gegant francès

-

Sandra Paños es troba a les portes d’un dels reptes més grans de la seva carrera. La portera del Barça té la difícil tasca de frenar l’Olympique de Lió a la final de la Champions de dissabte (19 h, TV3, TVE, DAZN) a Torí. Un partit que li exigirà la seva millor versió amb futboliste­s de la talla d’Ada Hegerberg, màxima golejadora històrica de la Champions, o Catarina Macario, que suma set dianes aquesta temporada. “Tinc ganes de jugar un partit així, d’estar en constant activació”, reconeixia ahir la portera blaugrana, que és conscient que l’escenari no s’assemblarà en res als que se sol trobar a la Lliga, en què tan sols ha encaixat cinc gols en 30 matxs.

El gegant francès, posseïdor de set Champions, és un dels equips més temuts del continent, i el Barça ho sap bé. “Totes tenim gravada la final del 2019”, confessava Paños. En aquell partit, el Lió els va atropellar i l’alacantina va encaixar quatre gols en mitja hora: “Va ser un partit que per a res no ens esperàvem, vam pecar de principian­ts”, recordava ahir: “Va ser un punt d’inflexió per aconseguir el que estem aconseguin­t ara. Crec que diu molt de totes nosaltres el canvi de xip i tota la feina que hem fet, tant plantilla com jugadores, per capgirar la situació que vam viure”.

A les portes de fer la trentena, Paños viu la seva setena temporada al Barça. Va arribar el 2015, el mateix any en què la secció es convertia en profession­al, i, amb l’entrenador de porteres Oriol Casares, ha aconseguit convertir-se en una de les porteres més premiades d’Europa. “L’Uri ha fet molt bona feina. He canviat moltíssim des que vaig arribar fins ara. Crec que ha sabut quines coses treballar i millorar. Ens complement­em molt bé i tot el que hem aconseguit col·lectivamen­t i individual­ment és gràcies a ell”, assegurava la portera alacantina. En la seva preparació, també té un pes molt important la psicologia, tal com reconeixia: “La figura del psicòleg és molt necessària, perquè la figura del porter és una posició que està més exposada als errors i se li exigeix molt”.

Serà la tercera final en quatre anys per al Barcelona: “A mesura que vas madurant, creixent i jugant més finals, estàs més preparada”, assenyalav­a Paños, que, qüestionad­a sobre si el Barça és el favorit per portar-se el títol, responia: “Per a res. Crec que és un 50-50. Som dos grans equips i competirem pel títol. Caldrà posar-se la granota. Tenim ganes de revenja”.

Un dels enfrontame­nts més atractius serà el que protagonit­zaran sota pals Sandra Paños i la seva homòloga al Lió, Christiane Endler. “Quan va venir aquí amb el PSG ja va ser bonica la disputa que vam tenir en les àrees. Li tinc moltíssim respecte, és de les millors porteres del món i li desitjo el millor, perquè és una grandíssim­a portera i, també, persona”, destacava Paños. Elogis que torna la portera xilena: “Sempre he tingut una admiració gegant pel que ha fet Sandra. Per la seva manera de jugar i per com és ella. Per Endler, “en aquests partits tan semblants, una parada que eviti un gol pot ser fonamental”, i més si, per tercera vegada per al Lió, la final s’acaba decidint des dels onze metres. La portera blaugrana confessava que ha estudiat aquesta possibilit­at: “Tinc un equip que em diu més o menys per on pot tirar cada jugadora i durant els entrenamen­ts també intentem treballar tandes de penals per posar-nos en situació del que pot passar. Però al final, malgrat que ho hagis entrenat, és un context totalment diferent. Caldrà fer-ho el millor possible”, va concloure. ●

Totes tenim gravada la final del 2019; vam pecar de principian­ts”

Tinc ganes de jugar un partit així, d’estar en constant activació”

A mesura que vas madurant i jugant més finals estàs més preparada” Sacdra Paños

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain