La Vanguardia (Català-1ª edició)

Naturgy invertirà 264 milions en la seva primera fotovoltai­ca als EUA

-

Naturgy va anunciar ahir que invertirà 264 milions d’euros per construir la seva primera planta fotovoltai­ca als Estats Units. Comptarà amb 300 MW de potència pic i serà la instal·lació fotovoltai­ca més gran de la companyia a tot el món.

La instal·lació es dirà 7V Solar Ranch i estarà ubicada a Texas, segons va precisar el grup en un comunicat. La planta, que està previst que entri en operació comercial abans de finals del 2023, ocuparà una superfície de més de 800 hectàrees i generarà 560 GWh anuals d’electricit­at. La seva ubicació, a prop de grans nuclis urbans com Houston, Austin, San Antonio i Dallas, li permetrà proveir una àrea amb una elevada demanda potencial.

“L’inici de la construcci­ó d’aquesta nova instal·lació és una fita per a Naturgy, no només perquè és la primera als Estats Units i la fotovoltai­ca més gran de la companyia al món, sinó que perquè demostra el nostre ferm compromís amb el desenvolup­ament de les energies renovables i amb la transició energètica”, va destacar el president de Naturgy, Francisco Reynés.

Amb aquest projecte, Naturgy posa en marxa el desenvolup­ament de la cartera de projectes solars i d’emmagatzem­ament als EUA. Alhora avança en el seu objectiu d’augmentar la seva cartera de renovables en països estables. El projecte implica crear una mitjana de 200 llocs de treball durant l’execució de les obres, que arribaran a pics del voltant de 600 treballado­rs en els moments de més càrrega de treball, segons va precisar l’empresa.

Naturgy preveu invertir més de 1.000 milions d’euros als Estats Units els pròxims anys per disposar d’una potència operativa de 500 MW el 2023 i de 1.200 MW l’any 2025.

L’any passat Naturgy va comprar als Estats Units una cartera de 25 projectes, que sumen més de 3,5 GW, i va signar un acord de desenvolup­ament en exclusivit­at per a aquests projectes amb Candela Renewables per als pròxims cinc anys. Aquest acord farà possible desenvolup­ar projectes solars i d’emmagatzem­ament d’energia en exclusiva per a Na

El projecte forma part de l’estratègia per créixer en el negoci de renovables en països estables

turgy, el primer dels quals és el que s’ha començat a construir a Texas. En el seu pla estratègic, Naturgy ha apostat de valent per desenvolup­ar les energies renovables i té previst arribar als 14 GW de potència instal·lada el 2025, des dels 5,2 GW actuals. Les inversions totals de la companyia van arribar el 2021 als 1.484 milions d’euros. Prop d’un 65%, uns 952 milions d’euros, es van destinar a creixement i, principalm­ent, a desenvolup­ar les xarxes de gas i electricit­at, amb l’increment de la potència instal·lada en generació renovable a Austràlia, Espanya i els Estats Units. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain