La Vanguardia (Català-1ª edició)

Troncs verds i frondosos

- Jordi Juan Director

L’arribada de la Ryder Cup de golf a Catalunya suposarà un important retorn econòmic i un gran impacte publicitar­i per a la comunitat catalana. Després d’anys en què les paraules crisi i decadència semblaven anar associades amb el present i futur de Barcelona i Catalunya, sembla que s’està començant a girar la truita amb una sèrie de projectes i notícies positives que val la pena destacar. Barcelona acaba de clausurar amb un notable èxit la celebració de la fira audiovisua­l ISE, la més important del món en el seu sector, que fins fa poc temps estava establerta a Amsterdam. Els experts auguren que tindrà un impacte semblant o superior al Mobile World Congress. També es va saber fa uns dies que la capital catalana acollirà la Copa de l’Amèrica de vela per a la seva edició del 2024, que com ja s’ha repetit en diverses ocasions té un impacte econòmic de mil milions d’euros.

La Ryder és la competició més excitant per als amants del golf perquè reuneix cada dos anys els millors jugadors d’Europa i els Estats Units, que s’enfronten defensant els seus respectius continents. La idea és celebrar-ho al PGA Catalunya a Caldes de Malavella (Girona) i en els propers dies s’haurien de tancar els serrells pendents per a l’adjudicaci­ó. La voluntat del Govern és no deixar escapar aquestes oportunita­ts, com va fer recentment en consolidar el gran premi de Fórmula 1, que justament aquest cap de setmana congrega tot el circ automobilí­stic a Montmeló.

Vela a Barcelona, golf a Girona i esquí a Lleida (si prospera la candidatur­a dels Jocs Olímpics). Sembla que les diferents administra­cions s’hagin posat d’acord entre si per obtenir profit econòmic de totes aquestes activitats esportives pel territori. A Tarragona li quedaria també un tros de pastís amb el projecte Hard Rock. Es podria escriure una novel·la sobre totes les seves vicissitud­s, però el Govern continua pensant que és una bona inversió per al país. Quan es va posar en marxa el projecte original de parc d’atraccions a Salou (Tibigarden­s) també va despertar molta oposició i, en canvi, avui ningú no dubta que Port Aventura ha estat un èxit. Cal agafar-se a aquests projectes que ja no són brots verds, sinó troncs grans i frondosos.

 ?? MARIT TAMA M AFP ??
MARIT TAMA M AFP
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain