La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ayuso renova el PP de Madrid al congrés que Casado va intentar evitar

-

El “congrés en qüestió”, com el va arribar a qualificar Isabel Díaz Ayuso després d’esclatar la crisi interna del PP, ja és aquí.

La presidenta de la Comunitat de Madrid exercirà avui i demà d’amfitriona d’un conclave que, a més de servir per recuperar la unitat perduda després de dos anys llargs de lluita interna pel control orgànic a la regió, servirà per oficialitz­ar el canvi de cicle que ja van anticipar les urnes el 4-M i que l’exlíder, Pablo Casado, va intentar evitar.

Han passat tantes coses des d’aleshores que gairebé no queden incògnites per resoldre en un partit compromès a deixar enrere les turbulènci­es amb què s’ha acostumat a lluitar.

Desaparegu­ts Casado –amb qui Ayuso no ha tornat a parlar

D’des dels fets de març– i el seu secretari general, Teodoro García Egea, l’opció que l’alcalde de la capital, José Luis Martínez-Almeida, disputés a la presidenta la direcció regional del partit es va difuminar.

El mateix que les baralles internes entre famílies i que la mateixa Ayuso s’ha encarregat d’amnistiar, assegurant que “qui en el PP no era casadista” el 2020 i el 2021. “De casadistes, n’hem estat tots, és lògic, només faltaria”, va apuntar la setmana passada.

Tan net té el camí la madrilenya que en el programa del PP de Madrid per al seu XVII congrés autonòmic es refereixen a ella com a “presidenta del PP de Madrid” abans de fer-se la votació. L’únic dubte és saber amb quin percentatg­e de vots s’alçarà amb la vara de comandamen­t.

La “unitat” que tant esgrimeixe­n aquests dies a les files populars és un fet. Ayuso ha confirmat que inclourà en el nou PP de Madrid “les propostes d’Almeida”. I, fins i tot, no es descarta la incorporac­ió d’algun membre de l’equip de l’alcalde com el d’Inmaculada Sanz, actual portaveu del Govern municipal.

Al capdavant hi haurà l’actual portaveu parlamenta­ri del PP a l’Assemblea de Madrid, Alfonso Serrano. Enfront de la necessitat de reformar del tot el partit, incloent-hi les Noves Generacion­s, per eliminar qualsevol mena d’herència anterior, Ayuso medita, fins i tot, apartar-lo de la representa­ció perquè es dediqui en exclusiva a la secretaria general. ●

El pròxim secretari general, Alfonso Serrano, podria deixar l’acta parlamentà­ria i centrarse en la renovació

 ?? IG    E E ?? Ayuso al ple de la Comunitat
IG E E Ayuso al ple de la Comunitat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain