La Vanguardia (Català-1ª edició)

Colau obre la campanya electoral per optar al tercer mandat

L’alcaldessa justifica la decisió adduint que vol consolidar la transforma­ció iniciada el 2015

- SARA SANS

Va triar els jardins d’inspiració noucentist­a a Horta-Guinardó per confirmar el que dissabte van anticipar les bases de BComú. Ada Colau es tornarà a presentar per tercera vegada a l’alcaldia de Barcelona. Amb el seu anunci, i a un any vista de les eleccions municipals, arrenca la cursa. “Serà un honor i una alegria poder optar al tercer mandat per continuar treballant en la transforma­ció de la ciutat”, va dir després que el plenari del seu partit revisés el codi ètic a favor seu i acordés aplicar la clàusula de l’excepciona­litat per permetre quatre anys més.

La crisi política, primer, i la pandèmia, després, justifique­n, per al partit i també per a Ada Colau, l’“excepciona­litat” d’aquest tercer mandat. Als florits jardins del Doctor Pla i Armengol –oberts al públic durant aquest mandat–, es va instal·lar un micro amb un eslògan Barcelona guanya vida. I en el que va ser el míting de presentaci­ó, Ada Colau va arribar acompanyad­a pels seus més estrets col·laboradors: els tinents d’alcalde Janet Sanz, Laura Pérez i Jordi Martí; elles també a punt de culminar el seu segon mandat (el tercer en el cas de Janet Sanz, que ja n’acumulava un com a representa­nt per a Iniciativa per Catalunya). Si acompanyar­an Colau a la llista encara està per veure. “No està decidit com es farà [la llista], ara mateix el procés no està definit ni tancat, també dependrà de cada un d’ells”, va dir Colau.

L’alcaldessa va assegurar: “Faig aquest pas convençuda que guanyarem i espero que amb més suports. Si pensés que perdré no em presentari­a”. També va dir, en un acte en clau preelector­al, que el seu model “ja és visible” a Barcelona però que necessita “un tercer mandat per consolidar la transforma­ció de la ciutat”. Un tercer mandat que va assegurar, ara sí, que serà l’últim: “Culminarem el nostre procés de transforma­ció i després passarem el relleu”.

La seva nova cursa electoral arrenca després del debat previ que va celebrar el seu partit el cap de setmana passat mentre ella estava de viatge institucio­nal a Mauthausen, en els homenatges a les víctimes del nazisme. I també després d’assegurar-se el suport familiar: “Val molt la pena lluitar i fer un tercer mandat, però en termes personals això té uns costos i uns sacrificis i n’havia de parlar amb ells”.

L’alcaldessa va insistir: “Vull

BComú haurà de definir ara el procés per elaborar la llista

 ?? IEUC SOCKPO ?? Ada Colau va comparèixe­r amb els tinents d’alcalde Janet Sanz, Laura Pérez i Jordi Martí, que també estan a punt de culminar el segon mandat
IEUC SOCKPO Ada Colau va comparèixe­r amb els tinents d’alcalde Janet Sanz, Laura Pérez i Jordi Martí, que també estan a punt de culminar el segon mandat
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain