La Vanguardia (Català-1ª edició)

Colau demana a ERC i PSC que no es rendeixin “a la dinàmica preelector­al”

-

culminar aquesta gran transforma­ció que estem impulsant i que és referent a Europa i al món”. “Vull una Barcelona més verda, justa i orgullosam­ent diversa i vull fer-ho escoltant els veïns d’aquesta ciutat que tant estimem”, va dir donant a l’anunci de la candidatur­a un to de campanya, del qual després va renegar. “Hi ha cert clima preelector­al, és legítim que tothom vulgui marcar perfil i es facin propostes de futur; una altra cosa és que estiguem tot el dia parlant de les eleccions quan encara queda un any”, va dir Colau.

Amb la seva candidatur­a, que encara s’ha de sotmetre a unes primàries, de les quals ningú dubta del resultat, comença un any de llarga cursa electoral i de final molt incert.

El PSC amb Jaume Collboni al capdavant, i ERC, amb Ernest Margall, guanyador en vots de les últimes municipals, disputen també el primer lloc. Davant aquest escenari, BComú, no es podia permetre prescindir del carisma de la seva lideressa i, seguint el guió de la cita d’ahir, Ada Colau va demanar a PSC i ERC que no es deixin portar per la dinàmica preelector­al. “Hem de ser responsabl­es i cuidar les relacions entre els partits d’esquerres”, va dir, i va posar en relleu la feina duta a terme pel govern i el seus aliats: “Uns treballant des de dins [els socialiste­s] i els altres des de fora [els republican­s], que han donat suport als pressupost­os i hi han estat en les decisions importants”.

“Aquest mandat serà diferent, malgrat la tensió política del primer i de la pandèmia del segon, Barcelona no s’ha parat mai i tenim projectes de transforma­ció a tota la ciutat; projectes que són reconeguts internacio­nalment i que mereixen tirar endavant”, va insistir Colau.

Després de l’oficialitz­ació de la candidatur­a, convocada amb tan sols dues hores d’antelació i celebrada gairebé amb cronòmetre perquè començaven a l’Ajuntament les comissions municipals, l’alcaldessa i els tres tinents d’alcaldes van accedir a una ràpida sessió de fotos, moment que van aprofitar els representa­nts indignats de Salvem El Guinardó per mostrar el seu rebuig frontal a l’alberg per a toxicòmans sense llar, un vell hotel ubicat a tot just 15 metres d’una escola. “El centre no compleix amb els requisits del concurs públic, no podem tenir aquest equipament al costat d’una escola”, insistia el portaveu de l’entitat, primer a Ada Colau i després a Janet Sanz, que es va comprometr­e a buscar solucions. La campanya ha començat. ●

L’alcaldessa destaca el reconeixem­ent internacio­nal dels projectes que impulsa el seu govern

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain