La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un delinqüent juvenil violent sembra el pànic a Canet de Mar

-

Un jove veí de Canet de Mar (Maresme), Youssef B. de 21 anys, manté atemorida tota la població per la reiteració de delictes violents que comet. En l’últim va clavar dues punyalades a un operari de la neteja. L’any passat havia donat un cop de destral al cap a un home de 78 anys que es va resistir a un robatori a la platja. Malgrat que l’alcaldessa de Canet, Blanca Arbell, s’ha reunit amb la degana del partit judicial per exposar-li la seva preocupaci­ó, l’individu va sortir en llibertat, fet que ha creat una gran inquietud i indignació entre la població.

Malgrat la reincidènc­ia, el delinqüent no ha estat més de dos dies detingut després de l’apunyalame­nt, cosa que la població interpreta com una falta de sensibilit­at de l’estament judicial.

El jove, marroquí de segona generació establert a Canet de Mar, fa un any, el febrer del 2021, en ple confinamen­t, va clavar un cop de destral al cap a un dels quatre homes grans que es van resistir al robatori d’una motxilla a la platja. El mateix dia va assaltar un bar i va robar a punta de navalla un repartidor. La persona gran va necessitar disset punts de sutura.

L’activitat delictiva de l’individu no té fi i l’1 de maig va atacar un operari de les escombrari­es pel simple fet de no haver-se deixat acovardir per la banda de delinqüent­s que liderava. L’home, en Diego, un colombià de 34 anys, sortia de comprar aigua d’un comerç local i es va trobar de cara amb els quatre individus. Com va poder, es va defensar a cop de casc de la mo

Va clavar un cop de destral a un home per robar-li una motxilla i va apunyalar un escombriai­re

tocicleta, però entre tots van aconseguir tirar-lo a terra. Va picar de cap contra terra i va perdre la consciènci­a, fet que va aprofitar Youssef B., segons els testimonis directes, per clavar-li dues punyalades al costat, mentre la resta li trepitjave­n el cap i el cos, per la qual cosa va ser ingressat a Can Ruti.

Ara el prolífic delinqüent intenta que la seva víctima retiri la denúncia a canvi d’una determinad­a quantitat de diners, segons l’agredit. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain