La Vanguardia (Català-1ª edició)

El judici mobilitza els fans de Depp

Llargues cues per entrar a la sala i grans xifres d’audiències televisive­s

- ISABEL CLARÓS

El judici per difamació que enfronta Johnny Depp contra Amber Heard ja ha superat en expectació i audiència televisiva el de l’exjugador de futbol americà i actor O.J. Simpson, el 1997 acusat de doble homicidi.

Des de l’11 d’abril un gran nombre de cadenes dels Estats Units emeten el judici en directe. A les portes del jutjat de Fairfax (Virgínia, Estats Units) hi ha centenars de fans, alguns d’acampats, esperant aconseguir un dels 100 braçalets disponible­s a cada sessió per entrar a la sala. “Els meus amics pensen que estic boig per fer-ho, però crec que és històric”, explica un d’ells. I una fan de l’actor va explicar: “Em vaig agafar tot l’any de vacances per poder ser aquí per en Johnny”.

A més dels dos actors hi ha un altre nom que acapara l’atenció: és el de Camille Vásquez, l’advocada d’origen colombià de Depp. La gran complicita­t entre ells dos ha donat peu a rumors sobre si la seva relació va més enllà de la d’advocada-client.

Les dinovena cita judicial va començar amb la declaració de Bruce Witkin, un antic amic íntim de Johnny Depp que va de

Camille Vásquez L’advocada de Johnny Depp s’ha convertit en protagonis­ta pel seu implacable interrogat­ori i per la complicita­t que manté amb el seu client clarar haver vist l’actor drogantse i bevent, cosa que el preocupava bastant.

Witkin va assegurar que Amber Heard sempre va ser amable amb ell, i que Depp tenia problemes de gelosia. Va dir que no va veure mai la parella “maltractar­se físicament”; sí que va veure lesions en alguna ocasió, com quan li van trucar a les tres del matí i va veure “un ambient a la casa” estrany: “La gent estava una mica nerviosa”.

Va afegir Witkin que, “una vegada” va veure un hematoma a la part superior del braç d’Amber Heard, amb “marques de dits” com si l’haguessin agafat. De la mateixa manera, a la primavera del 2016 va veure que Depp tenia el llavi inflat.

Sobre l’amistat del protagonis­ta de Pirates del Carib amb el cantant Marilyn Manson, el declarant assegura que “es pegaven bastant; bevien i fumaven herba”.

Tracey Jacobs, exagent de l’actor, ha intervingu­t per videotruca­da i va assegurar que el rodatge de Pirates del Carib 5 es va endarrerir perquè van haver d’operarlo de la punta del dit que suposadame­nt li va caure després d’un cop d’ampolla d’Amber Heard. La mànager considera que Depp té problemes d’ira, cosa que li va empitjorar amb el temps, ja que s’enfadava si no aconseguia el que volia. Tot i així, l’exagent explica que no va veure mai l’intèrpret pegar a una dona i, de fet, cap dona no l’en va acusar a excepció de Heard.

Joel Mandel, l’exgerent de negocis de Johnny Depp, va declarar: “Em va quedar clar que el consum d’alcohol i drogues era un fet quotidià” i va assegurar que, per això, li era difícil trobar “dies bons” per reunir-se amb ell. Va afegir que tenia despeses excessives, especialme­nt de medicament­s, que podien superar els milers de dòlars al mes”. ●

Els mitjans de comunicaci­ó s’han començat a fixar en la complicita­t de l’actor amb la seva advocada

 ?? ANGELA WEISS / AFP ??
ANGELA WEISS / AFP
 ?? SHAWN THEW / AFP ??
SHAWN THEW / AFP

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain