La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Barça, assidu a Colònia

Els blaugrana es classifiqu­en per desena vegada en 13 edicions per jugar la ‘final four’ de la Champions després de guanyar amb dificultat­s el Flensburg

- TO I P3 LORUI B XR R TS U 3 L I R

El Palau Blaugrana es va vestir de gala (4.184 espectador­s, la millor entrada de l’any) per acomiadar el seu equip en l’etapa europea i donar-li l’última empenta cap a Colònia. Per si els 4 gols de l’anada de quarts no en fossin prou (29-33), l’ajuda del temple va accelerar l’emissió del bitllet per a la final four de la Champions per desena vegada en les 13 edicions amb aquest format creat el 2010 amb seu permanent a Colònia. Al campió, en la seva defensa de la corona, l’esperen al majestuós Lanxess Arena el Veszprém, el Kielce i el Kiel.

Els blaugrana arribaran a Colònia com l’equip amb la millor defensa dels quatre, i la segona millor dels 16 de la competició (només un gol encaixat més que el Vardar). Es va demostrar contra el Flensburg, en què el conjunt blaugrana va tornar a imposar el seu ritme lent, pausat, sense velocitat de creuer, sense contraatac­s (només un, d’Aleix Gómez, el 5-2), però també la seva fiabilitat defensiva trasbalsad­ora per al rival.

Al Barça li va costar horrors marcar (6 gols en 20 minuts, 10 en la mitja part), com també saber consolidar l’avantatge, el +3 que posava Dika Mem (6-3, als 16m32s). En tres minuts el Flensburg forçava l’empat a 6. I fins i tot es va arribar a posar al davant abans del descans (9-10); una derrota provisiona­l que van maquillar els habituals, Dika Mem amb un cop d’efecte (10-10) i Gonzalo

Pérez de Vargas amb la seva quarta aturada (en un discret 29% d’encert).

La tornada dels vestidors va ser a ritme de rock’n’roll. Pel Barça va entrar Ariño per donar velocitat i pel Flensburg continuava inspirat Wanne –gran fitxatge blaugrana per a la temporada vinent–; així va ser com es van pujar dues marxes de cop. El Palau es va despertar de l’endormisca­ment i va acabar d’endollar-se amb una contra de Thiagus Petrus (el 16-15).

Però al Barça li costava distanciar-se i agafar una renda còmoda per jugar el segon quart d’hora més tranquil. L’empat a 20 quan faltaven 10 minuts obligava Ortega a demanar temps mort. L’equip va reaccionar per evitar-se un ensurt final. Els gols de Cindric, Janc i Makuc, la seva trilogia balcànica, i d’Ariño i Ben Ali –gran relleu dels pivots Frade i Fàbregas– van tornar l’avantatge (23-21, 26-23) per jugar els últims cinc minuts en comunió amb el Palau celebrant el bitllet a Colònia.

El Barça pot presumir de ser l’equip que més vegades ha visitat el Lanxess Arena. La seva desena cita amb Colònia, a la recerca de la seva onzena corona, serà el cap de setmana del 18 i 19 de juny.

“Estic orgullós de la feina. No és alleujamen­t. La lliga és més una obligació guanyar-la. No m’he cansat de dir que el club hauria d’estar a la final four gairebé anualment. Ho hem aconseguit, però en volem més”, va dir Carlos Orte

“Estic orgullós de la feina, no és alleujamen­t; ho hem aconseguit, però en volem més”, diu Carlos Ortega

ga, que estarà en la seva primera final four com a tècnic.

Barça: P. de Vargas, A. Gómez (2), Mem (6, 3p), Cindric (4), N’Guessan, Á. Fernández (1), Ben Ali (5); Petrus (1), Ali Zein, Janc (3), Langaro (2), Richardson, Makuc (1), Ariño (2).

Parcials: 1-1, 3-2, 5-3, 6-6, 8-7, 10-10 (descans); 14-14, 17-16, 1918, 20-19, 23-22, 27-24. ●

?? ENRIC oONTCUBERT­A / EoE ?? Els jugadors blaugrana celebrant la classifica­ció per a la final four de Colònia
ENRIC oONTCUBERT­A / EoE Els jugadors blaugrana celebrant la classifica­ció per a la final four de Colònia