La Vanguardia (Català-1ª edició)

Oldani venja Van der Poel

Juanpe López manté el rosa contra Kelderman

-

Stefano Oldani (24) es va aprofitar de l’excessiu marcatge sobre el seu company Mathieu van der Poel (27) i va poder explotar la seva condició de secundari per exaltar per segona jornada consecutiv­a l’orgull d’Itàlia. Primer triomf profession­al de la seva cursa per al d’Alpecin a l’etapa més llarga del Giro (204 km). Una jornada, molt semblant a una clàssica plena de trampes, en què es va formar una escapada de 22 corredors, amb noms il·lustres com els de Van der Poel (Alpecin), Kelderman (Bora) o Mollema (Trek). Al final, en la fuga de la fuga, Stefano Oldani (Alpecin) va ser més ràpid que Lorenzo Rota (Intermarch­é) i Gijs Leemreize (Jumbo). Per darrere, el Trek va haver de treballar per controlar la distància respecte a Kelderman, i Juanpe López va salvar el mallot rosa malgrat arribar a nou minuts a la meta.

Els ciclistes van oblidar la mandra i en aquesta ocasió van córrer de veritat (van arribar amb 36 minuts d’avançament). L’etapa, amb tres ports importants de tercera categoria, era una invitació a les escapades i un gran grup va marxar amb intencions espúries. Entre ells, Van der Poel, necessitat de triomfs després de 12 dies de cursa i després del seu segon lloc en l’esprint de Jesi, que es va emportar l’eritreu Girmay. El belga era l’home a seguir en l’escapada, el control sobre ell era absolut, per això quan Lorenzo Rota va decidir atacar a 50 km de meta, Oldani va veure l’oportunita­t de seguir-lo sense cridar l’atenció. Amb ells se’n va anar el neerlandès Gijs Leemreize.

Més tard va ser Bauke Mollema el que va intentar escurçar distàncies amb els escapats i es va emportar a la seva roda a Kelderman, amb opcions de lideratge, Hamilton i Buitrago. Van der

Poel lamentava la seva sort. I mentrestan­t, el de Bora començava una contrarell­otge amb el gran grup per intentar-se vestir de rosa, cosa que el Trek impediria finalment controlant el ritme d’un gran grup molt relaxat.

En l’arribada el neerlandès Leemreize se sabia el més lent, per això va atacar a falta de 900 metres. Ho va repetir a 500. Però Oldani va frustrar els dos intents amb una exhibició de potència i a continuaci­ó va llançar l’ofensiva. La seva roda es va mantenir trencada, fins i tot va semblar amb forces d’avançar-lo, però finalment va sucumbir enfront del d’Alpecin. Dos dies després Oldani aconseguia venjar Van der Poel enfront d’un altre Intermarch­é després del seu fiasco a Jeni. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain