La Vanguardia (Català-1ª edició)

Anticorrup­ció investiga Rubiales i Piqué

La Fiscalia vol saber com es va gestar la Supercopa d’Aràbia

-

La Fiscalia Anticorrup­ció ha obert diligèncie­s contra Luis Rubiales, president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), i Gerard Piqué, central del Barça i president de Kosmos, per investigar com es va tancar el contracte per portar la Supercopa d’Espanya a l’Aràbia Saudita. A més, al president Luis Rubiales també se l’investiga per la seva gestió al capdavant de l’organisme.

Aquestes diligèncie­s s’han obert després que el president del Centre Nacional de Formació d’Entrenador­s de Futbol (Cenafe), Miguel Ángel Galán, presentés fa un mes una denúncia amb cinc presumptes delictes: corrupció entre particular­s, corrupció en els negocis, administra­ció deslleial, prevaricac­ió administra­tiva i suborn arran dels documents escrits i sonors que va revelar El Confidenci­al.

Aquesta denúncia assenyala que Rubiales “va pactar amb Gerard Piqué el cobrament d’una comissió multimilio­nària pel trasllat de la Supercopa d’Espanya a l’Aràbia Saudita” i afegeix que el president de la RFEF “va pressionar les autorisar-se a la seva disposició per facilitar la documentac­ió que necessiti o aclarir qualsevol aspecte que se li sol·liciti”. Rubiales també s’explicarà en l’assemblea general de clubs del 30 de maig.

Després de cinc anys com a president del futbol espanyol, el mandat de Rubiales travessa per un moment complex. Ahir al matí el Govern central, a través d’una carta, també li va exigir explicacio­ns pels presump

El Govern central també exigeix explicacio­ns al president de la Federació

tes enregistra­ments que va publicar El Confidenci­al fets a membres de l’Executiu com ara l’exministre de Cultura i Esport, José Guirao o l’exsecretàr­ia d’Estat per a l’Esport, Irene Lozano.

La missiva, que va firmada per José Manuel Franco, president del Consell Superior d’Esports (CSD), a què va tenir accés La Vanguardia, trasllada a Ru

 ?? DANI DUCH ?? Luis Rubiales, president de la Federació Espanyola de Futbol
DANI DUCH Luis Rubiales, president de la Federació Espanyola de Futbol

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain