La Vanguardia (Català-1ª edició)

Suport a la candidatur­a catalana a la Ryder

Federacion­s i organitzac­ions empresaria­ls, a favor

-

Causa comuna per aconseguir que l’edició del 2031 de la Ryder Cup es faci a Catalunya, en concret al PGA de Caldes de Malavella (La Selva). Tal com va avançar La Vanguardia, la candidatur­a Costa Brava-Barcelona es troba a un pas de ser l’elegida per acollir la competició més impactant del món del golf. En un comunicat conjunt, les federacion­s espanyola i catalana, la UFEC, Foment del Treball i la Federació d’Organitzac­ions Empresaria­ls de Girona (FOEG) van confirmar el que va publicar aquest diari i es van comprometr­e a continuar treballant intensamen­t perquè la candidatur­a tiri endavant.

En el text, les federacion­s, les entitats esportives i els organismes empresaria­ls van posar l’èmfasi en l’impacte que pot tenir la Ryder Cup al PGA

Catalunya. “L’impacte directe de l’esdevenime­nt i el seu retorn podria arribar als 1.300 milions d’euros”, se subratlla en el comunicat. Aquesta quantitat es fonamenta en els ingressos creats en edicions precedents. Fins a set de cada deu espectador­s que van a una Ryder es plantegen tornar al lloc per passar uns dies jugant a golf. Es tractaria de crear per a Caldes i tota la zona del voltant un efecte crida per al turisme de qualitat que acostuma a acompanyar a la pràctica d’aquest esport.

Els impulsors de la candidatur­a, que també destaquen que la Ryder vol organitzar “l’edició més sostenible de la història”, consideren que es tracta d’una notable oportunita­t per consolidar Catalunya com a punt neuràlgic de grans esdevenime­nts mundials.

Els contactes se succeeixen de manera discreta al més alt nivell i en un parell de setmanes s’espera que el president de la Ryder Cup, Guy Kinnings, es reuneixi amb el president de la Generalita­t, Pere Aragonès.

Segons fonts properes a la candidatur­a, els organitzad­ors de la Ryder veuen de bon ull el projecte català.

Aquesta iniciativa té el suport del Govern central (que s’ha de concretar en un futur en un aval de 96 milions) i de la Diputació de Girona, que aportaria quatre milions. Ara s’està treballant per obtenir el suport de la Generalita­t, l’Ajuntament de Barcelona i la diputació barcelonin­a, que haurien de destinar en conjunt uns 45 milions.

Mentrestan­t, un dels impulsors principals de la candidatur­a, l’empresari irlandès Denis O’Brien, propietari del PGA Catalunya, invertiria 25 milions a fer un nou camp que s’avingui als requisits de la Ryder.

Les instal·lacions de Caldes ja van aspirar a acollir aquesta competició el 2022, però al final l’elegida va ser Roma, en una edició que després es va endarrerir fins al 2023. En l’actualitat, a més de Catalunya, en els cercles internacio­nals del golf s’especifica que tres camps a Anglaterra s’haurien interessat per organitzar la Ryder el 2031. ■

L’impacte directe de l’esdevenime­nt i el seu retorn es calcula que s’acostarien als 1.300 milions d’euros

 ?? OCTAVIO PASSOS / GETTY ?? Adri Arnaus connectant un cop al PGA Catalunya de Caldes l’1 de maig
OCTAVIO PASSOS / GETTY Adri Arnaus connectant un cop al PGA Catalunya de Caldes l’1 de maig

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain