La Vanguardia (Català-1ª edició)

El ‘hub’ de Nissan planteja una inversió de 300 milions amb 18 empreses

-

El consorci D-Hub, el principal projecte per a la reindustri­alització de Nissan, opta als ajuts del Perte del vehicle elèctric amb un pla per invertir 305 milions en què participen 18 companyies. El consorci, que encapçalen les companyies QEV Technologi­es i B-Tech, ja s’ha registrat al Ministeri d’Indústria, segons va anunciar ahir en un comunicat.

La major part de la inversió anirà destinada a la reindustri­alització de Nissan a Barcelona. “Es tracta d’un pla estratègic, no només per l’impacte que va tenir el tancament de Nissan, sinó també perquè permetrà desenvolup­ar nous projectes i models de negoci per crear un ecosistema d’empreses a l’entorn de l’electromob­ilitat, la creació de llocs de treball qualificat­s i l’enfocament de l’economia cap a les futures necessitat­s de mobilitat dels ciutadans i del creixement de l’economia digital”, assenyala el comunicat.

Ho lideren QEV Technologi­es i B-Tech, que amb el suport d’Improva i el suport d’FI Group han reunit un total de 18 companyies, entre les quals hi ha des de start-ups fins a grans empreses. Tal com exigeixen les condicions del Perte (pla estratègic per a la recuperaci­ó i la transforma­ció de l’economia), hi participen diversos territoris, en concret quatre comunitats autònomes: Catalunya, la Comunitat Valenciana, el País Basc i Cantàbria. El 93% de la inversió la faran pimes, segons els seus promotors.

En total, es presenten 34 projectes. Segons s’ha anat avançant les últimes setmanes, es planteja la fabricació de furgonetes i bases per a autocars amb marca Zeroid i camionetes pick-up basades en l’actual Navara de Nissan que es vendrien amb la marca Ebro. La seva proposta és ocupar una part de la planta de Nissan a la Zona Franca i també quedar-se amb la planta de Montcada i Reixac.

Entre els seus projectes també hi figura el desenvolup­ament de sistemes de vehicles

El consorci que encapçala QEV i B-Tech opta als ajuts del Perte del vehicle elèctric

elèctrics partint de nous semiconduc­tors, la investigac­ió i industrial­ització de nova generació de bateries d’altes prestacion­s i el desenvolup­ament de vehicles impulsats per hidrogen. També la fabricació de carregador­s ultraràpid­s de vehicles elèctrics.

Juntament amb QEV Technologi­es i B-Tech, participen en la iniciativa Applus Laboratori­es, Biofreshte­ch, Cellnex Telecom, Hub Tech Factory, ePowerlabs, Limpieza Nervión, Lunagua, Millor Battery, Nogebus, Nutai, Power Electronic­s, Relats, S2 Grupo, Tradebe, Wallbox i Zeleros. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain