La Vanguardia (Català-1ª edició)

Feijóo tanca l’última ferida de l’era Casado i suma Ayuso al seu projecte

-

Alberto Núñez Feijóo ha complert el seu primer compromís, adquirit quan va ser elegit president del Partit Popular, donant per tancada la ferida oberta en l’etapa de Pablo Casado. L’elecció d’Isabel Díaz Ayuso com a presidenta del PP de Madrid, cosa de què Feijóo sempre ha estat partidari, ha tancat la crisi que va posar fi al lideratge de l’anterior cúpula popular.

Ara el president del PP gira full i no vol més embolics interns ni parlar del passat, sinó treballar per al futur. “Els que es queden en el passat perden les eleccions”, va dir en la clausura del congrés del PP Madrid, a què va assistir amb la plana major del partit –Cuca Gamarra, Elías Bendodo, González Pons o Tellado–, per demostrar la unió entre el PP de Madrid i el nacional, entre Feijóo i Ayuso.

Ahir tant el líder del PP com la presidenta de la Comunitat de Madrid es van ocupar d’incloure en el grup l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida. Es van desfer en elogis cap a ell per donar un missatge d’unitat.

Amb el congrés clausurat, Feijóo considera que s’obre “una nova etapa brillant”, perquè a Madrid hi ha “un líder, un equip i un projecte” per fer front a un desafiamen­t: tornar a guanyar l’Ajuntament i la Comunitat.

La presidenta madrilenya va tornar a exercir d’ariet contra el Govern central des de l’inici del discurs, i va acusar Pedro Sánchez de “dirigir Espanya de manera deslleial”. Es tracta d’un Executiu, va insistir Ayuso, “que no sap gestionar i que, com més petit se sent, més s’embruteix; colonitzan­t les institucio­ns amb un personal amb la pitjor qualificac­ió coneguda, però amb una gran càrrega ideològica i de sectarisme”.

Ayuso va insistir en el gran objectiu del PP de Madrid per als pròxims mesos: la conquesta dels municipis del sud, tradiciona­lment dirigits pel PSOE i que el Govern regional promet treure de la desconnexi­ó. I això ho farà, va dir, “executant noves infraestru­ctures i línies de metro que els acostin al quilòmetre 0 de la capital”.

Una vegada elegida presidenta, Feijóo li ha posat deures, i el llistó l’ha posat ben alt: la majoria absoluta, perquè està convençut que “la Isabel és la presidenta que més s’assembla a Madrid i als madrilenys”. La nova presidenta del PP madrileny assumeix l’encàrrec, per bé que ella prefereix parlar d’“àmplia majoria”. ●

 ?? CARL S LUJÁN / EP ?? Ayuso i Feijóo ahir al congrés regional del PP de Madrid
CARL S LUJÁN / EP Ayuso i Feijóo ahir al congrés regional del PP de Madrid

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain