La Vanguardia (Català-1ª edició)

Hiba Abouk, amor de mare

L’actriu reprèn la seva carrera després de tenir un segon fill

-

ton, el musical dominant fins al tancament pel confinamen­t.

És l’únic teatre amb un 100% de capacitat, amb 12.151 tiquets venuts, tot i que els clàssics El rei lleó i Aladí, que es van quedar en un 97% i 95% d’ocupació, el van superar en aquest apartat.

La presència d’un cinematogr­àfic com Jackman no és una qüestió aïllada. Hollywood exerceix d’avalador en aquest retorn escènic. Les estrelles de la pantalla sempre han tingut tirada per Broadway. Poques vegades, tot i això, hi han coincidit tantes alhora.

Amb Williams i Jackman, a la cartellera figuren Daniel Craig (de Bond a Macbeth); el popular matrimoni novaiorquè­s Sarah Jessica Parker i Matthew Broderick (a Plaza suite fan el mateix, de matrimoni); l’inesgotabl­e Billy Crystal ( Mr. saturday night); Sam Rockwell i Laurence Fishburne ( American buffalo); Beanie Feldstein ( Funny girl), i Mary-Louise Parker ( How I learned to drive). Per esmentar-ne només uns quants.

Aquests noms integren el ressorgime­nt d’una de les principals indústries de la ciutat. Les dades de la Broadway League (BL), d’ençà que ha començat la temporada, reflecteix­en una recaptació de 781,7 milions de dòlars bruts, i 6,2 milions d’espectador­s. El resultat (en brut) de la setmana passada va ascendir a 31,2 milions, dos milions més del que es va sumar l’anterior, amb 6,2 milions d’assistents.

Són xifres encara inferiors a la prepandèmi­a, en part perquè el turisme encara no s’ha recuperat del tot. A diferència del fet que es manté l’obligatori­etat de l’ús de la mascareta als 41 teatres del districte, es va aixecar l’ordre de demanar la targeta de vacunació. Seguint les pautes de Nova York, això queda a la lliure elecció de cada empresa. La immensa majoria dels locals han optat per no reclamar aquesta prova com a mesura per guanyar públic.

Al Winter Garden hi ha cua, però l’espera ha guanyat agilitat, ja que no s’ha de mostrar el certificat sanitari. Una dona de certa edat respon a la qüestió de si està tranquil·la envoltada de possibles no vacunats. “Soc de Minnesota”. I pronuncia aquell nom com si fos una declaració de principis. ●

L’assistènci­a encara no és com va ser en la prepandèmi­a, però el districte teatral torna a vibrar

 ?? L IS MIG EL GON  LE ?? El 29 de maig estrena a Calle 13 la sèrie Yo maté a mi marido, un thriller rodat a França
L IS MIG EL GON LE El 29 de maig estrena a Calle 13 la sèrie Yo maté a mi marido, un thriller rodat a França

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain