La Vanguardia (Català-1ª edició)

Sainz i Alonso arreglen un diumenge que es torçava

-

Ja no ho veurem mai més”. Els veterans del lloc ho repetien com un mantra durant els últims anys de dificultat­s per la crisi econòmica i l’últim bienni marcat per la pandèmia del coronaviru­s. El que no havia de tornar era la belle époque de la Fórmula 1 a Montmeló, aquells meravellos­os anys que van anar del 2004 al 2008, en què l’assistènci­a de públic a la cursa s’havia instal·lat en les sis xifres, sempre per sobre dels 100.000 espectador­s. Una barrera que ahir va tornar a superar-se amb el Circuit vestit de gala, amb 121.667 aficionats a les grades.

Té mèrit, molt de mèrit, la tornada a l’època daurada de l’F1 a Montmeló. Sense haver baixat preus a la taquilla, sense una campanya promociona­l intensiva com altres anys, i sense la tirada irresistib­le d’un Fernando Alonso guanyador que omplia mitja instal·lació fa més de 14 anys, el Circuit de Barcelona-Catalunya ha capgirat una gràfica que tenia tendència depressiva Els últims tres exercicis previs a la covid. La dada és eloqüent: el global d’assistènci­a d’aquest cap de setmana del Gran Premi, amb 277.836 espectador­s acumulats els quatre dies, supera en 117.000 el glo

Cap de tots dos no va

● aconseguir l’objectiu inicial: Carlos Sainz, la seva primera victòria, i Fernando Alonso, sumar un bon grapat de punts, però tots dos van acabar salvant un diumenge que començava tort. El madrileny, perquè va fallar a la sortida (de 3r a 5è, superat per Russell i Pérez) i perquè després va patir una virolla per una ràfega de vent que el va endarrerir a l’11a posició. Sense res a perdre, Sainz es va aferrar a un bon ritme per escalar posicions i va acabar firmant un bon quart lloc després d’avançar en la penúltima volta Lewis Hamilton, que tenia el cotxe amb més velocitat punta de la graella. “Ha estat una cursa dolenta des de l’inici al final, me n’he anat a la graveta, he fet malbé el fons del cotxe i no tenia càrrega aerodinàmi­ca. He patit molt tota la cursa. És una de les pitjors curses de la temporada per a l’equip ”, lamentava el madrileny. I Alonso començava el dia canviant motor i per això sortia l’últim, el 20è. Tot i així, l’asturià va escalar fins al 9è lloc i va sumar 2 punts. “És com una victòria. Espero que puguem començar a sumar punts de forma consecutiv­a a partir d’ara”, deia esperançat l’asturià.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain