La Vanguardia (Català-1ª edició)

El club dels miracles

El Cadis se salva amb una victòria a Mendizorro­tza i el Mallorca amb una altra al Sadar, mentre que el Granada baixa per no poder passar de l’empat

-

L’última jornada va tenir tota l’emoció que prometia en la lluita per salvar-se de l’últim lloc de descens a Segona, adjudicats ja els dos primers a l’Alabès i al Llevant. Al final va ser el Granada el que va consumar el comiat de Primera. Va ser una sorpresa, perquè dels tres implicats en la lluita (els altres dos eren el Cadis i el Mallorca) el quadre nassarita era l’únic que jugava a casa i de sortida partia amb un punt més que els altres.

Els tres partits en què es definia la lluita pel descens, Granada-Espanyol, Osasuna-Mallorca i Alabès-Cadis, van estar marcats per un mateix patró: molts nervis, imprecisio­ns i poc futbol elaborat. Ningú no pot posar un però als tres equips que no es jugaven res a la classifica­ció. Van plantejar batalla en tot moment.

La tònica dels tres partits va ser de gran igualtat. A Granada, malgrat que es podia suposar que a favor de públic l’equip de Karanka pressionar­ia més, des d’un principi va ser l’Espanyol qui va tenir més possessió al primer temps, per bé que les millors ocasions, molt poques, van ser dels nassarites.

A Mendizorro­tza, amb bastants seguidors cadistes a les graderies, l’equip de Sergio González va portar el pes del joc, però el Cadis va demostrar la seva falta de gol, una cosa que ha estat el seu hàndicap aquesta temporada.

Al Sadar el Mallorca de Javier Aguirre va sortir amb l’autobús davant un Osasuna que va començar tou i sense encant, però que va acabar la primera part tancant els visitants a la seva àrea, amb el porter Manolo Reina decisiu en un parell d’accions. Tampoc no hi va haver gols en aquest partit a la primera part.

Tot i això, la segona meitat no podria haver començar millor per als balears. Al minut 47 una conducció de Maffeo va deixar la pilota per a Ángel, que va fer la paret amb Muriqi i després va superar la sortida de Sergio Herrera elevant la pilota.

A partir d’allà el partit va virar per al Mallorca, que va aconseguir la tranquil·litat total al 82, quan Grenier va fer pujar el 0-2 caçant un rebuig de Sergio Herrera després d’un cop de cap d’Abdón Prats.

L’emoció es va traslladar sobretot a Los Cármenes, on el millor joc de l’Espanyol no es va traduir en gols, però en una contra del Granada Hernández Hernández va xiular penal per mans de Cabrera en una centrada de Collado. L’àrbitre canari el va xiular després de veure la jugada al monitor del VAR. El va picar Jorge Molina, ja amb 40 anys, un dels vells rockers del futbol espanyol, però el seu llançament no va agafar porteria i se’n va anar fora, per a alleujamen­t de Diego López.

Va ser un autèntic drama per al Granada, perquè al minut 76 el Cadis va aconseguir marcar a Vitòria gràcies a una centrada d’Iza i una rematada a boca de canó del Choco Lozano, que havia sortit feia tres minuts. Després, al minut 88, Sánchez Martínez va xiular penal d’Espino a favor de l’Alabès, però després l’àrbitre va anar al monitor del VAR i va canviar la decisió.

El Granada va viure els últims minuts en ple setge a l’Espanyol. No va tenir ocasions clares i sí diversos aldarulls a l’àrea. L’àrbitre va donar cinc minuts extres que no van afegir res. El Granada se’n va anar a Segona. ●

El Granada era qui ho tenia millor, però un penal que Jorge Molina va enviar fora li va impedir la victòria

El Mallorca va patir a la primera part però va acabar guanyant l’Osasuna amb gols d’Ángel i Grenier

?? BarcB alocnaH / EFE ?? Eufòria desaforada entre els jugadors del Cadis, que continuarà a Primera una altra temporada
BarcB alocnaH / EFE Eufòria desaforada entre els jugadors del Cadis, que continuarà a Primera una altra temporada