La Vanguardia (Català-1ª edició)

Soteras torna a liderar la Federació Catalana

Venç per 26 vots Talavera

-

Joan Soteras continuarà amb la seva feina al capdavant de la Federació Catalana de Futbol (FCF) després d’haver sortit elegit president en les eleccions d’ahir, en les quals va obtenir 396 vots de clubs per les 370 entitats que van donar suport a Àlex Talavera, el candidat del canvi que més a prop va ser-hi. Soteras, que va arribar al càrrec el 2018 després de la dimissió d’Andreu Subies i va haver de torejar amb les conseqüènc­ies de la pandèmia, té quatre anys més de mandat per davant per implantar el seu programa després del seu triomf en els comicis, que van registrar una alta participac­ió amb 1.041 entitats exercint el seu dret a vot, un 85% del cens.

El president electe va destacar el resultat tan ajustat i comprimit (la diferència va ser de 26 vots) i la gran i massiva participac­ió. “Gràcies a tots, als que m’han votat i als que no. Entre tots hem donat una lliçó de saber estar. Jo seré el president de tots, del futbol i del futbol sala català”, van ser les seves primeres paraules com a guanyador. “A partir d’ara, mà estesa a tothom i a treballar i construir. A veure si, d’una vegada per sempre, podem anar a una tots per millorar el nostre futbol, el futbol català”, va demanar unitat.

Joan Soteras va refermar la seva victòria a Girona –amb un gran coixí–, a Terres de l’Ebre i el Maresme. Per la seva part, Àlex Talavera es va imposar a Barcelona, Lleida, Tarragona, el Baix Llobregat i el Penedés-Garraf.

L’experiment­at Juanjo Isern, que es va quedar molt lluny de poder optar a la presidènci­a amb 238 vots, ja que no es va imposar en cap delegació territoria­l, de seguida va felicitar Soteras pel triomf. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain