La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Milan tanca la seva època negra i guanya l’‘scudetto’ 11 anys després

Els ‘rossoneri’ posen fi al somni de l’Inter

-

La Serie A ja té campió. El Milan es va proclamar ahir guanyador de l’scudetto després d’onze llargs anys de sequera en el principal torneig de futbol a Itàlia.

L’equip comandat per Stefano Pioli –elegit millor entrenador de la competició– va fer els deures superant a domicili el Sassuolo per 0-3, i deixant sense res a fer el seu rival més directe, l’Inter de Milà, que va competir el títol fins al final.

L’equip rossonero acaba així la seva travessia al desert des que va aconseguir el seu últim scudetto, l’any 2011. El segon equip europeu amb més Champions, després del Reial Madrid, havia viscut una dècada negra durant la qual fins i tot va ser venut per Silvio Berlusconi, en la que segurament va ser la decisió més dolorosa de la seva vida. Però fa cinc anys que el Milan està dedicat a recompondr­e’s amb una de les plantilles més joves de la Serie A, amb noms que despunten, com ara l’espanyol Brahim Díaz i Theo Hernández. Una generació en què només hi ha una estrella, i té 40 anys: el carismàtic Zlatan Ibrahimovi­c, que va tornar al club el 2019 i que ahir va celebrar el títol amb un cigar i xampany.

El davanter suec va signar una gran temporada el curs passat, però aquest any, lesionat, ha actuat més aviat com un guia espiritual per als joves. L’entrenador, l’exfutbolis­ta Stefano Pioli, és comparat al país amb Carlo Ancelotti, pel seu estil sense estridènci­es. Pioli va donar un cop de puny sobre de la taula guanyant el derbi contra l’Inter de Milà, l’últim campió de la Serie A. La victòria del Milan ha estat una gran desil·lusió per a l’Inter, considerat el favorit al principi del campionat malgrat les cessions de Lukaku i Hakimi. El segon lloc és dolorós. Qui celebra és l’altra part de Milà.

Amb la felicitat dels rossoneri acaba un dels campionats més

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain