La Vanguardia (Català-1ª edició)

El tennis espanyol té Carlos Alcaraz, garantia de vida

Garbiñe Muguruza i Alejandro Davidovich se’n van de Roland Garros

- SERGIO HEREDIA

Tal com arrenca Roland Garros, el tennis espanyol sembla desconfigu­rar-se.

S’enfonsa Garbiñe Muguruza (28), caricatura del que havia estat. Va arribar a veure’s un set a dalt davant Kaia Kanepi, i també li va trencar el servei a la segona màniga, però no passa d’aquí, i ja res no s’entén, ningú no sap què hi ha en la ment de Muguruza, campiona a París el 2016, que ha entrat en barrina: 2-6, 6-3 i 6-4.

(Havia caigut en primera ronda a Indian Wells i a Roma i només ha superat una eliminatòr­ia a Madrid i a Rabat).

Després apareix Alejandro Davidovich (22), i el mateix.

La seva plaça de finalista a Montecarlo, fa poc més d’un mes, ja és un forat negre. Des d’aleshores, res: a Estoril, a Madrid i a Roma amb prou feines havia passat una ronda. Ara, ni això: s’enfonsa davant Tallon Griekspoor, 64a raqueta, per 2-6, 6-0, 6-4 i 6-3.

Després ve Carlos Alcaraz (19). I, bé, ja és una altra història.

Aquesta és una asseguranç­a de vida.

–Cal adaptar-se a aquestes pistes. Al principi m’ha costat de prendre distàncies –li explicava a Àlex Corretja després de la seva victòria.

Juan Ignacio Lóndero aguanta el que pot. L’argentí és el 141è, i no ha entrat mai al Top 50. Però li busca les pessigolle­s al teenager. Alcaraz troba els tempos. Aquest és un Grand Slam, els partits es poden allargar fins als cinc sets, el torneig es prolonga dues setmanes, no s’ha vist mai així, amb tanta popularita­t.

Els experts liciten per ell. Apareix tercer en les llistes de favorits, amb Rafael Nadal (debuta al migdia davant Jordan Thompson) i Novak Djokovic (va de nit, davant Yoshihito Nishioka).

Lóndero es deixa la pell. Suporta les escomeses d’Alcaraz, que no li pot trencar el servei fins al tancament del primer set. Aleshores, passen 43 minuts.

Complert aquest tràmit, Alcaraz obre el ventall de recursos.

Desplega el seu tennis de deixades, paral·lels i cops amb la dreta contundent­s, i accelera en el segon set, que el despatxa al cap de 35 minuts, i encara va més de pressa en el tercer (32), per guanyar per 6-4, 6-2 i 6-0: dimecres s’enfrontarà a Albert Ramos. ●

 ?? RYaN PIERSE / GETTY ?? Carlos Alcaraz ahir
RYaN PIERSE / GETTY Carlos Alcaraz ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain