La Vanguardia (Català-1ª edició)

Siemens Energy valora Gamesa en més d’11.279 milions d’euros

-

Siemens Energy ha valorat Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) en 11.279 milions d’euros, segons es desprèn de l’oferta pública d’adquisició voluntària que la filial energètica de Siemens va llançar dissabte a la nit sobre un 33% de les accions que no posseeix de Gamesa.

Segons consta en la documentac­ió remesa a la Comissió

Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Siemens Energy ofereix 18,05 euros per acció de Siemens Gamesa Renewable, cosa que suposa una prima d’un 27,7% sobre la cotització de mercat del fabricant d’aerogenera­dors, amb la qual cosa l’oferta pel 33% quedaria en 3.722 milions d’euros.

El rumor sobre el llançament d’aquesta OPA porta temps al mercat. Fins i tot el maig del 2021 les accions de Gamesa van ser suspeses de cotització per aquest motiu. El mateix va passar dijous de la setmana passada, quan després d’una informació de l’agència Bloomberg, el valor de Gamesa es va disparar un 12%, fins que Siemens Energy va confirmar les seves intencions, tot i que no va ser fins dissabte a la nit quan va precisar les condicions de l’operació.

Siemens Gamesa va néixer el 2017 com a resultat de la fusió de Gamesa amb la divisió eòlica de Siemens. En el seu accionaria­t també participav­a Iberdrola amb un 8%, però la multinacio­nal alemanya va adquirir aquesta participac­ió el 2020 per un preu de 20 euros per acció, 1.100 milions en total.

Des d’aleshores, el negoci d’aerogenera­dors de Gamesa s’ha vist especialme­nt afectat per la pujada de les matèries primeres i l’energia així com els talls a la cadena de subministr­ament. S’hi sumen diverses complicaci­ons i retards en projectes estratègic­s que han portat la companyia no només a anunciar pèrdues de 780 milions d’euros el primer trimestre del 2022, sinó també a modificar a la baixa els seus objectius a llarg termini.

Siemens Energy té per objectiu excloure Gamesa de borsa i donar suport als esforços de l’actual direcció per implementa­r les mesures necessàrie­s per estabilitz­ar el negoci i aflorar tot el seu potencial. “En particular, SGRE es beneficiar­à d’una involucrac­ió més gran de Siemens Energy en l’operativa diària i de la seva experiènci­a en transforma­cions, especialme­nt en àmbits com la producció, la cadena de subministr­ament i la gestió de projectes i clients”, afegia el comunicat presentant el mercat. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain