La Vanguardia (Català-1ª edició)

Scytl vota per créixer

L’empresa de vot electrònic, ara en mans de Paragon a partir de la cotitzada Innovative Solutions Ecosystems, duplica vendes

-

Havia de ser un dels gegants tecnològic­s de Barcelona, cridada a facturar centenars de milions i, potser, convertir-se en un unicorn. Però Scytl es va quedar pel camí, arrossegad­a per un deute desbocat i una gestió discutible, que la va portar al concurs de creditors i la liquidació el 2020. Afortunada­ment, el procés de venda de la unitat productiva va ser un èxit i la multinacio­nal irlandesa Paragon, amb la firma cotitzada Innovative Solutions Ecosystem – l’antiga Service Point, abans, per als històrics, Picking Pack– va adquirir el negoci fa any i mig, i ara comença a recuperar el terreny perdut.

“Vam passar de tenir accioniste­s financers a tenir un soci industrial fort amb diferents línies de negoci i un munt de sinergies”, diu Silvia Caparrós, consellera delegada de Scytl. Amb l’estabilita­t de saber que es poden pagar les nòmines i que es té la tecnologia i l’estratègia per aprofitar les oportunita­ts del mercat, Caparrós aposta per créixer. Per créixer molt.

El juny del 2022 es tanca el primer exercici fiscal complet des que Scytl pertany a Paragon i els ingressos rondaran els 6 o 7 milions d’euros, el doble que l’any anterior. Per al següent exercici, l’objectiu és mantenir una progressió semblant per anar recuperant terreny. “Seria desitjable aconseguir més increments de vendes d’un 50%, però les possibilit­ats d’aquesta empresa són infinites”, insisteix Caparrós. Els seu millor any, el 2013, l’empresa va reportar ingressos de 39 milions i l’any següent tenia un pressupost per arribar als 64 milions. Després, va deixar de fer públiques les seves xifres.

Ara, la idea és sumar a poc a poc. I es va aconseguin­t. Scytl acaba de signar un gran contracte, d’aquests que fan il·lusió als seus gestors i al conjunt de l’equip pel que suposa de consolidac­ió en la nova etapa. El consell electoral dels Països Baixos ha adjudicat un consorci format per Scytl, Paragon Customer Communicat­ions Netherland­s, i l’operadora KPN, un contracte de cinc anys per valor de 45 milions d’euros per construir, gestionar i mantenir el sistema de suport al vot digital del país. El gruix de la feina –i dels pagaments– es concentren els primers cinc anys d’un contracte que s’estén fins a l’any 2052.

Segons Caparrós, la competènci­a és forta, però la tendència a fer més votacions telemàtiqu­es, tant al sector públic com al privat, és imparable. Scytl, amb uns cent treballado­rs en plantilla, té la tecnologia per estar en una posició de lideratge. ●

La companyia factura ara 6 milions i la idea és duplicar els ingressos el juny del 2023

 ?? ROB RTO LOMBA ?? Silvia Caparrós, consellera delegada de Scytl
ROB RTO LOMBA Silvia Caparrós, consellera delegada de Scytl

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain