La Vanguardia (Català-1ª edició)

Feijóo reforça l’equip econòmic per erigir-se en alternativ­a de govern

- ASIER MARTIARENA

Alberto Núñez Feijóo va confirmar ahir que renova l’estructura de direcció del Partit Popular amb la vista posada a la Moncloa. I ho va fer situant el seu equip econòmic com a pedra angular sobre la qual créixer com a alternativ­a real al Govern de PSOE i Unides Podem.

En aquesta operació, i una vegada ratificade­s pel comitè executiu del PP, les representa­cions del partit al Congrés –Cuca Gamarra–, Senat –Javier Maroto– i Parlament Europeu –Dolors Montserrat–, el líder dels populars integrarà mitja dotzena de consellers autonòmics en actiu, com ara els titulars d’Hisenda a Galícia i Múrcia, la responsabl­e a Madrid de Medi Ambient, i ex alts càrrecs com Javier Thibault, ex director general del Ministeri d’Ocupació.

Feijóo va retreure que el Govern de Pedro Sánchez s’enredi en “temes superflus” i es va conjurar per aportar solucions “als problemes que amenacen Espanya” i que, com es va encarregar de subratllar, “la Comissió Europea ja ha detectat: massa deute públic, massa atur i massa incertesa en les pensions”.

Fet el diagnòstic, el líder de l’oposició va avançar la preparació d’una bateria d’iniciative­s encaminade­s a “solucionar el que importa als ciutadans”, amb un focus especial en l’increment dels interessos de les hipoteques, l’encariment de la cistella de la compra i l’alça de la llum i els combustibl­es.

“Aquí hi ha partit i hi pot haver govern”, va arengar els seus abans d’instar-los a estar preparats de cara al pròxim cicle electoral.

A la pràctica la impossibil­itat de Feijóo de participar en el debat parlamenta­ri al Congrés farà que el PP traslladi bona part de la seva tasca d’oposició al Senat, on aquest dimarts el gallec serà elegit senador per designació de la comunitat autònoma de Galícia.

Les seves interpel·lacions a Sánchez desplaçara­n Maroto cap a tasques organitzat­ives i de coordinaci­ó del grup. Això, al seu torn, diluirà el pes de Pío García Escudero, el senador i expresiden­t de la gestora del PP de Madrid que Pablo Casado va col·locar de tallafocs d’Isabel Díaz Ayuso i que ja va ser rellevat per aquesta de l’aparell regional del partit després de ser investida presidenta divendres.

 ?? TAREK / ACN ?? Alberto Núñez Feijóo
TAREK / ACN Alberto Núñez Feijóo

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain